Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Krokom

Annons

Höstens första månadssammankomst brukar gå av stapeln när det är dags för surströmmingspremiär. Så också i år och som vanligt i Näldens bygdegård. Örjan Persson hälsade oss välkommen och ett särskilt välkommen fick kvällens musiker Wikéns med Pia.

Örjan fortsatte med att presentera namnen på inte mindre än 22 nya medlemmar som tillkommit under sommaren. Han berättade vidare att DM i PRO-golf avgjordes i Sandnäset den 5 augusti och att där gick tre av våra medlemmar – Inger Nilsson-Levin, Ingegerd Mahlberg och Morgan Öhlén vidare till riksfinalen.

Ulla Henriksson berättade om starttiderna för höstens aktiviteter: bingo, sång, stickjunta, stavgång, gymnastik och dans. Britt Jonasson berättade att nästa års "läsecirkelresa" blir till Luleå.

Och så kalasade vi på surströmming och nypotatis och till kaffet fick vi hembakta rullrån. Sedan var det skönt med lite motion och vad är väl bättre än att dansa? Det fick vi göra resten av kvällen och till kramgoa låtar.

September månads möte hölls i Aspås församlingshem. Örjan Persson hälsade välkommen och presenterade namnen på sex nya medlemmar. Han berättade att föreningen köpt in en kopieringsapparat som nu finns tillgänglig i vår lokal.

Elsa Fahlén berättade att hon och Astrid Larson deltagit i en tvådagars gymnastikledarkurs på Birka folkhögskola och uppmanade oss att komma till gympapassen på tisdagar. Britt Jonasson berättade att vinterns landskapscirkel ska handla om Norrbotten eftersom sommarresan planeras till Luleå. Adventsresan är under planering.

Bengt Jonsson från Pensionsmyndigheten gästade oss i dag. Vi fick ta del av regler som kan påverka vår pension men framförallt fick vi veta vad som gäller för att beviljas bostadstillägg. Reglerna för ansökan har från och med i år förenklats betydligt och beviljat bostadstillägg gäller numera "tills vidare". Vi fick mycket nyttig information på ett enkelt och lättfattligt sätt.

Tore Persson gav oss trafikfrågeformulär som vi fick grubbla över. Där var en hel del klurigheter och vi var nog många som kände att körkortsteorin låg rätt långt tillbaka i tiden.

Britt-Inger Kalén och Gunvor Larsson hade gjort stutar av Eivor Olofssons goda tunnbröd som vi fick njuta av i fikapausen. Och till kaffet fick vi äppelkaka och vaniljsås. Ett par "goa gubbar", Bosse Karlsson och Robert Eriksson ur gruppen "Gåbban" underhöll oss med fina kända låtar av och till under eftermiddagen.

Oktober månad förgylldes med höstfest på Hägragården. Örjan Persson hälsade välkommen till ett hundratal hungriga och danssugna medlemmar. Inger Nilsson-Levin fick en välförtjänt applåd för sin tredjeplacering i PRO-golfens riksfinal som gick av stapeln i Falköping.

I väntan på maten köptes lotter och Tore Persson hade gett oss trafikfrågor vilka som vanligt orsakade en del huvudbry. Vi fick njuta av god mat och sedan några timmars dans till Roberts orkester.

Gunnel Vejdeland