Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Körfältet

I strålande sol och strilande vatten efter gatorna samlades PRO:are, nya medlemmar och några blivande medlemmar på Dragonen fredagen den 26 mars.

Annons

Ordförande Eric Fors hälsade de 90 närvarande välkomna och ett särskilt välkommen till nya medlemmar och gästföreläsaren från Miljö- och samhällsnämnden Göte Murén som välkomnades med en applåd. Ordförande föredrog dagordningen, som godkändes och till dagens protokolljusterare valdes Per-Olof Litzell.  Ordet övergick till gästföreläsaren som med bilder och tal redogjorde för byggområden och planering av olika byggprojekt i kommunen. Körfältets framtida verksamhet är förhoppningsvis under slutförhandling och med målsättningen att föreningslivet ska få ha sin samlingslokal. På frågan om äldrevården rekommenderade Göte ett samtal med Katarina Nyberg Finn, ordförande i Vård- och omsorgsnämnden. Planeringen av nya bostäder inom kommunen kan ses positivt – men var är byggherrarna?

Ordförande tackade för trevligt och lovande anförande och belöningen blev Lillsjöhögsbröd och en riktig applåd. Dags för kaffestund med smörgås och havrekaka. Lotterichefen Ivan intog podiet och delgav vinstlotterna och Gillis och Tore Jonsson delade ut brödkakorna. 

Nya programpunkten sedan några möten: sittjumpa med gymnastikdirektör Ingrid Bergvall känns skönt och man vaknar till liv. 

Ordförandeberättade att föreningen fått 30 nya medlemmar från 2009 och till nu.  PRO Körfältet bildades 7 mars 1974.  Styrelsen består av Eric Fors, som berättade att han är inne på sitt 8:e år som ordförande, kassör Evabritt Persson, sekreterare Ulla Deutschman, vice ordförande Inger Fahlgren, ersättare: Gunnar Grahn, Ingegerd Johansson och Hildur Ringfelter. Ingrid Bergvall fick ordet och pratade om datakurserna på ABF och kurser för absoluta nybörjare där undervisningen går så sakta att ingen blir efter.

Friskvård: daglig promenad. Måndag: qi gong med Marianne Carlsson, tisdag: boccia med Ruberth Blomström, onsdag: gymnastik med Ingrid Bergvall. torsdag: dans på Tiljan, fredag: stavgång med  Gillis och fika på Remonthagen,  sommartid: boule - måndag och torsdag: spelplats bakom höghuset. 

Ordförande informerade om PRO. Avgiften innehåller olyckfallsförsäkring, som gäller vid PRO-arrangemang eller om man är på väg till eller från PRO-arrangemang, studera med PRO-rabatt vid PRO:s folkhögskola i Gysinge. 

Studieorganisatör Astrid Eriksson berättade om cirkelverksamhet: Tvåändstickning, Trafikskola i cirkel med nya vägmärken och cirkulationsplatskörning samt läsecirklar.  Resekommittén: Gerd Larsdotter, Sonja Karlsson och Astrid själv har tillsammans med PRO Lugnvik bussresa till Döda fallet: ”Midsommarnattsdröm” 15 juli. Endagsresa för 80 år och äldre sker den 7 juli till Persåsen samt en resa i augusti planerad. 

Ordförande rapporterade att Länsarkivet firar 200 år med Jamtlidag 26 september och musikunderhållning 3 juni. Träff 10 april för medlemsmöte och ordförande avslutade mötet med att tacka dagens arbetsgrupp för goda insatser.