Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Körfältet

På årets 99:e dag med namnsdagsnamnen: Ingvor och Ingvar hölls medlemsmöte på Dragonen. Ordförande Eric Fors hälsade 75 medlemmar välkomna och ett särskilt välkommen till dagens underhållare Gunnel Bergvall, som välkomnades med varm applåd.  Dagordningen godkändes och Verner Sjölander valdes att justera dagens protokoll. Två nya medlemmar hälsades välkomna med en applåd. Inbjudan till ordförande och sekreterare från kommunens vård- och omsorgsnämnd misslyckades på grund av skollov och bröllop och experthjälpen med kommunens nya satsning på servicetjänster utan individuell behovsbedömning.  Dessa tjänster är avsedda att förebygga skador, olycksfall och ohälsa – men utgör inte personlig omvårdnad.  Fixartjänsterna kan bland annat vara uppsättning av gardiner, byte av glödlampor och annat som kräver stege och annat som att hämta lådor och saker ur källare och vindsförråd.  Föreningen Handtaget får i uppdrag att tillhandahålla den här formen av fixartjänster under en försöksperiod på ett år med början 1 april 2010. Föreningen Handtaget nås per telefon 063-106830.  Medlemskap behövs inte nu.  Tjänster som kräver undersköterskekompetens beslutas av biståndshandläggare. 

Ordförande rapporterade från Samorganisationens årsmöte. Om SJ:s erbjudande för PRO-medlemmar 165 kr i andra klass och 265 kr i första klass.  Erbjudandet gäller på utvalda avgångar och är avtalsbegränsat.  Erbjudandet passar perfekt till de lite längre resorna! 

2010 års prisundersökning på livsmedel sker under våren.  RM i Boule går av stapeln 25-26 september i Gysinge och RM i golf i Örebro sker 22-23 september. Ordförande som deltagit vid Dragonernas ekonomiska förenings ordinarie föreningsstämma den 7 april kunde meddela att likvidation är beslutat och att likvidator föreslogs. Överskottet skall delas mellan bostadsrättsföreningarna.

Dags för P 4:kända Gunnel Bergvall, som redan fanns på plats på scenen. Hon axlade dragspelet och drog igång med en presentation av sig själv om att inte ha för stora pretentioner. Därefter följde bland annat Mosippan, Norrlandsvisa i valstakt, Jämtsnoa, Du kan aldrig finna lyckan oppi Sikås, Hammerdal.  ”Jag är gammal, nästan hundra” och flera bra historier tillgavs åhörarna. Därefter blev det fikapaus. Underhållningen avslutades med Trönderbrura och Ingen gav mig en sådan stund. Gunnel tillägnades en rungande applåd för ett härligt program på jamska. 

Ivan övertog mikrofonen och som vanligt fick många sina Lillsjöhögspåsar av Östen och Gillis. Ordförande tackade dagens arbets- och lotterigrupp, som fick applåder och ordförande avslutade mötet.