Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Körfältet

Annons

PRO Körfältet avslutade sin vårtermin lördagen den 8 maj på Dragonen.

Välkomstmusik och fint dukade bord med små blombuketter, mattallrikar och vinglas gav ett mysigt välkomnande. Ordförande Erik Fors hade tagit sommarlov och för honom tjänstgjorde styrelseledamoten Gunnar Grahn, som hälsade drygt 70 medlemmar välkomna och ett särskilt välkommen till Lill-Bengt, dagens underhållare – redan i full gång med Lasse Berghagens En kväll i juni. 

Dagens tolkar, Gunilla och Gunvor, hälsades också välkomna med en applåd.  Gunnar öppnade mötet och dagordningen fastställdes och att justera dagens protokoll valdes Solveig Wibe. Veteranvetartävlingen går av stapeln i Brunflo den 27 maj klockan 13 och på frågan om någon i församlingen ville vara med blev det tyst. Det är länge sedan föreningen bistod med några tävlande så det får bli så i år också.

Podiet blev åter Lill-Bengts, som berättade att han stått på denna scen 1981 och spelat för PRO Körfältets dans, som anordnades på den tiden. Synd att det inte var dans i dag med den härliga stämning, som bjöds. 

Dags för förplägningen och stora fina glasskålar med vårsallad och extra vitlöksdressing smakade suberbt på riktiga tallrikar med nybakade bullar till.  Lill-Bengt fortsatte med sex härliga visor. Så serverades kaffe med chokladkaka och Ivan företog lotteridragningen tillsammans med brödbärarna Östen och Gillis.

Lill-Bengt hade mer energi så deltagarna fick höra och sjunga med i Idas sommarvisa, Sång till friheten och som avslutning Du är det finaste jag vet.  Ett hjärtligt tack och en rungande applåd gavs Lill-Bengt för sitt njutbara program.  

Ordförande för dagen tackade dagens arbetsgrupp, tolkarna och alla närvarande och dagen avslutades med en lång applåd.  Så fick medlemmarna rösta om man ska be om hjälp av tolkcentralen i fortsättningen och det ville 15 behövande.