Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Körfältet

Den 22 februari hölls årsmöte på Palmen. Dagen inleddes med ett tänt ljus och en minuts tystnad för de av våra medlemmar som lämnat oss under det gångna året.

Körfältets sånggrupp sjöng Flyttfåglarna till Eric Fors dragspel.

Ulla Deutschmann hälsade alla, särskilt dagens ordförande Leif Persson och Linda Rattfelt hjärtligt välkomna. Linda, som sedan 1998 varit guide i Loussastugan i Skattlösberg Ludvika kommun, berättade fängslande om Dan Anderssons liv och sjöng till eget gitarrspel sånger såsom Tiggaren från Loussa, Till min syster, Jag väntar vid min mila och Gunnar Vägman.Linda belönades med varma applåder, ett mycket uppskattat inslag.

Leif Persson tog nu till orda och berättade om PRO och dess målsättningar. Det är tre huvudfrågor, som det satsas på inför valet i höst: Pensionerna och skatten, boende för äldre och vård och omsorg om de äldre. Den 14 mars blir det en politikerutfrågning på OSD. Vi är två miljoner pensionärer i Sverige och vi ska synas och höras!

Årsmötesförhandlingarna tog nu vid. Ordförande Leif Persson och sekreterare Britta Dahlberg utsågs tillika två justeringsmän. Verksamhetsberättelsen gicks igenom steg för steg godkändes och lades till handlingarna. Mötet fastställde resultat- och balansräkningen för 2013. Revisionsberättelsen föredrogs och styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Val av styrelse och andra förtroendevalda följde därpå.

Styrelsen planerar en jubileumsfest den 17 maj då vår förening fyller 40 år.

Skrivelser om PRO:s intressepolitik och kampanjer visades upp. Östersunds kommun har nu en fixartjänst, som kan utnyttjas av alla som fyllt 67 år till ett moderat pris.

En motion om ny dag för medlemsmöten väckte diskussion, beslutet blev emellertid att fortsätta med lördagar. Två personer och Leif avtackades med fairtrademärkta varor i presentpåse

Nu var alla ordentligt kaffesugna och dagens arbetsgrupp bjöd på nykokt kaffe, läckra smörgåsar och hembakt rulltårta.

Ett fint prisbord hade lockat till att tre lottringar sålts.

Sånggruppen avslutade med Glesbygdssnoa varefter ordförande tackade alla närvarande för ett givande möte och ser fram emot ett lyckosamt verksamhetsår för PRO körfältet 2014.

U. D.