Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Körfältet

PRO Körfältets medlems/studieupptaktsmöte hölls 16 oktober 2010.

Denna dag bjöd Dragonens samlingslokals bordsmyckning  på höstens sista lönnblads färgrika fägring som gav en mysig stämning.  Ordförande Eric Fors hälsade 60 medlemmar välkomna och ett speciellt välkommen till Hildegun Forslund, som tillägnades en applåd.  Per-Olof Litzell valdes att justera dagens protokoll, som för dagen författades av Inger Fahlgren.

Den nya medlemmen Yvonne Fredriksson hälsades välkommen i föreningen med en applåd. Ordförande överlämnade ord och ton till Hildegun, som gav åhörarna minnen från 50-talet med både fakta och sång. Hildegun sjöng ”Alla har vi varit små” och när hon blev större funderade hon på vad hon skulle bli – bokmal eller artist – resultat sjuksköterska. 

Historier från Västerbotten och Burträsk bjöd hon på, till exempel pojken som såg sin mormor spänna på sig sin spirella. Då blev han så brydd och frågade: Har du börjat spela hockey?

Hildegun sjöng också En sliten grimma, Min Ponny borta är och Billy Boy samt Två små fåglar på en gren, I en röd liten stuga och När en stjärna från himlen faller. Det var en riktigt trevlig och underhållande minnesupplevelse, som Hildgun bjöd på och avtackades hon med en hjärtlig applåd. 

Därefter var det dags för kaffe, smörgås och kaka. Ingrid Bergvall äntrade scenen och såg till att deltagarna aktiverade sina kroppar – dock sittande.  Studieorganisatör Astrid Eriksson tog till orda och informerade om studieverksamheten: en läsecirkel och kurs i tvåändstickning har startat.  Boccia startar tisdag 19 oktober klockan 10. Boulespelarna har träffats tre gånger för regel- och stadgegenomgång. Före detta ombudsmannen i PRO-distriktet, Solveig Wibe, begärde ordet och ville entusiasmera för den nyttiga cirkelverksamheten. 

Ordförande tackade Ingrid, Astrid och Solveig och meddelade att medlemmarna på SJ:s resebutik hos Monica Larsson kan införskaffa billiga tågbiljetter. PRO Oden inbjuder till fest på Folkets hus 24 oktober. Jamtli har träffar torsdagar klockan 13 med olika teman. Det finns möjlighet att se och höra Alsenrevyn den 14 november, det är en matinéföreställning.  Anmälan till Mary Andersson, 12 07 23.  

Ordförande tackade dagens arbetsgrupp och lotteriförsäljarna för deras viktiga insatser och de tillägnades en applåd. 

Lotteridragningen företogs och Östen och Gillis delade ut brödvinsterna. Ordförande tackade för en trevlig dag.