Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Körfältet

PRO Körfältet höll medlems- och budgetmöte på Dragonen den 13 november.

Ordförande Eric Fors öppnade mötet med att hälsa 60-talet medlemmar välkomna och ett särskilt välkommen till underhållarna Harmoni med Lars Berg, dragspel och även Maj-Lis Ek, Sture Pettersson, gitarr och Sven Lindgren, bas. För sången svarade Rut Victoria Hoflin - Johansson och förstärkaren ibland Maj-Lis. Alla hälsades med en hjärtlig applåd. 

Månaden före jul var lokalen dukad med våra små trevliga miniblommor.  Harmoni satte igång med Brunkullans vals, Gamla goda tider och Eleonore med duett av Rut Victoria och Maj-Lis.  Ordförande övertog podiet och fick dagordning godkänd och till dagens protokolljusterare valdes Per-Olof Litzell. Föreningen har fått två nya medlemmar, som hälsades välkomna med en applåd. Årsavgift beslutades 2008 till 250 kronor som ger föreningen 45 kronor för 2011.  Budgeten för 2011 genomgicks och godkändes. Verksamhetsplan med bingodagar, fysiska aktiviteter, medlemsmöten genomgicks och godkändes. Den 12 januari 2011 kan pensionärer gå på nyårsrevy på eftermiddagen och på Solveig Wibes förslag beslöts beställa 15 biljetter för studieorganisatör Astrid Eriksson.  PRO-distriktets expeditionstider för 2011: telefontid: måndag, tisdag, torsdag, fredag 8-12, onsdag stängt. Expeditionen är öppen måndag, tisdag, torsdag, fredag 8-16. 

PRO Riks rapporterar att distriktens roll ska ses över (existens och bemanning) och behandlas vid 2012 års kongress. Folksams försäkring får alla följa i tidningen Pensionären. Anmälan till julavslutningen sker till Inga-Märit Jakobsson på 51 44 19. Bingo 27 november.

Alltid så alerta Solveig Wibe undrade om den nye förbundsordföranden Curt Persson hade några intressanta saker att förmedla på sitt första besök i länet. Målet att nå 450 000 medlemmar tordes han inte tro på.  En annan vaken medlem, Hildur Ringfelter, påminde om adventskaffet den 28 november klockan 15 med deltagande av Hjärtans Fröjd. 

Nu var Harmonis fikarast slut och de applåderades in. Det blev Fem röda rosor, På FinnLisas loge med Lars Berg, När farfar var ung, Anna Mosters vals med Lars Berg. Sång Baby Blue med damerna och Sture. En sång en gång för ganska länge sen: Maj-Lis solist och övriga doakörade. Åhörarna fick också vara med. I Älvdalskullan blev det Rut Victorias tur. Farväl till sommaren gavs till Lars Berg och de andra kompade.  Natten tänder sina ljus avslutade en härligt, ljuvlig underhållande och hurtfrisk musikserie och belönades med en lång applåd. Ordförande företog lotteriredovisningen med Gillis och Stig Edfeldt, som delade ut tunnbrödsvinsterna. Ordförande tackade dagens arbetsgrupp, lotteriförsäjerskan för dagen: Monica och avslutade dagens sammankomst med en tillönskan om fortsatt trevlig dag.