Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Körfältet

PRO Körfältet firade första advent på Dragonen den 28 november med 20 sångare från Hjärtans Fröjd och kaffe med lussekatt, mjuk pepparkaka och pepparkakshjärta.

I den stämningsfullt dukade salen med vita dukar, röda ljus och servetter och dämpad belysning, hälsade ordförande Eric Fors drygt 70-talet närvarande välkomna och ett särskilt välkommen till underhållarna: Hjärtans Fröjd med ledaren Gudrun Mickelsson, som tillägnades en applåd. Ordförandegav en historik över advent. Ordet advent kommer av latinets adventus domini och betyder ankomst eller väntan, som kan ses på flera sätt: ankomst av julen eller väntan på det nya året, där vi hoppas på en fredligare tillvaro för mänskligheten. Advent har firats sedan 400-talet, som en förberedelse för julen. Vår adventsljusstake med sina fyra ljus har sitt ursprung sedan 1890-talet.

Gudrun och Eric hade förberett programmet. Fas 1 var med blandade sånger med Hjärtans Fröjd: Uti vår hage, Vi foro över sjön, Min älskling, framfördes av tre herrar med olika stil och deras upplevelse av kärleken i Kälarne och konsekvenserna med underhåll.  De utklädda grabbarna sjöngs av Inga-Maj Granquist, Ulla Deutschman och Gudrun Mickelsson. Vidare sjöng kören Ella, håll mitt hjärta och Om kärleken, en sång på jamska av Elsa Wallén och tonsatt av Hans Erik Dahlgren.

Efter god kaffepaus följde en lugnare avdelning: Adventstid, Hosianna, Dotter Sion, Den nyfödde Jesus, O du saliga, Härlig är jorden, Betlehems stjärna, Stilla natt och som

avslutning, Fader vår. Underhållningen tackades med starka applåder.

Ordförande tackade Hjärtans Fröjd, dagens arbetsgrupp för gott arbete och önskade alla närvarande en fridfull advent.