Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Körfältet

På sommartidens sista dag hade PRO Körfältet sitt medlemsmöte. Många hade trotsat regn och blåst för att få litet trevlig gemenskap.

Efter några punkter på dagordningen, såsom en inbjudan till skidskyttets mixed stafett den 24 november alldeles gratis för alla pensionärer och välkomnande av sju nya medlemmar var det dags för dagens föreläsare Lisa Hamrén, guide på Locknekratern, att berätta om deras verksamhet och om vad som hände där för så länge sedan. Tänk att Locknekratern uppstod 455 miljoner år sedan genom ett meteroitnedslag och att det fortfarande görs nya upptäckter, som att sjön Näckten kom till samtidigt och på samma sätt.

Vi fick även en utförlig beskrivning av vad en meteroit är på en fråga från åhörare. Vi fick en rekommendation att göra en utflykt med promenad runt kratern för att få en uppfattning om hur stort allting var och är.

Därefter blev det underhållning av Vivana. De spelade och sjöng musik som lockade oss till att sjunga med. Efter ett avbrott, då vi serverades kaffe och goda smörgåsar av dagens arbetsgrupp, fortsatte underhållningen.

Dagens möte avslutades med den populära lottdragningen där många gick hem med gott tunnbröd. Slutligen tackade ordförande Ulla Deutschmann dagens arbetsgrupp och lotteriansvariga för fint jobb. Stort tack till Lisa Hamrén som inspirerade oss till besök på Locknekratern och till Vivana för härlig musik i höstrusket.

Britta Dahlberg