Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Körfältet

Söndagen den 1 december bjöds det på adventskaffe och stämningsfull musik av Luc Deutschmann, som till eget gitarrspel bjöd oss på många vackra advents- och julsånger.

Många hade trotsat den hårda blåsten och drivsnön och njöt i fulla drag av en lång rad kända och okända sånger.

Julavslutning den 14 december. När snön yrde runt knuten kändes det extra skönt att bli välkomnad med glögg och pepparkaka. Ordföranden hälsade drygt 60 personer välkomna till årets säsongsavslutning med julgröt och kaffe. Sedan dagens arbetsordning presenterats var det dags för föreningens sånggrupp att äntra scenen. De underhöll med fem fina sånger, som luciasången på jamtska,

Annas julvisa, Hemmets jul. Som avslutning fick vi höra Jämtsnoa där Verner sjöng solo uppbackad av kören och fin dragspelsmusik av Erik Fors. Många applåder som tack för fint uppträdande.

Så var det dags för höjdpunkten, den hemkokta julgröten. Tre av styrelsens damer hade kokat jättegod julgröt. Till den bjöds det skinkstut på hembakt tunnbröd.

Efter gröten underhöll Arnes Trio med julsånger, historier och många välkända melodier.

Under tiden fanns det tid att titta på den fina hantverksutställningen. Där fanns mattor, dukar i Hardangersöm, stickat och olika smycken av sten. Möjlighet att köpa något som julklapp fanns.

I samband med kaffet och hembakt kaka hölls dragning på lotteriet där vinsten var tunnbröd, populärt som alltid i juletid. Dagen till ära hölls ett extra lotteri på en lott som vi fått vid ankomsten. Där var vinsten hemlig.

Ordföranden tackade sedan alla närvarande, arbetsgrupp, lotteriansvariga, Arnes Trio och utställare för en trevlig fest med att önska god jul och gott nytt år.

Britta Dahlberg