Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Jämtland

Ett 80-tal förtroendevalda i länet infann sig till PRO:s höstmöte den 6 november i Östersund. Dagen inleddes med underhållande musik av elever från Birka folkhögskola, gruppen kallar sig BirkaFolk.

Efter sedvanliga mötesförhandlingar informerade bedömningstandläkare Bibbi Röjelid-Nääs och samordnande tandhygienist Linda Innervik om nytt tandvårdsstöd som gäller från 1 januari 2013.

Från PRO riksorganisationen kom Bengt Sibbmark, sakkunnig i social- och pensionsfrågor. Sibbmark berättade att PRO:s frågor har börjat ta plats på scenen. Sedan Stefan Löfven ägnat sitt sommartal åt äldrefrågor har fler partier hakat på. Det finns cirka 2 miljoner pensionärer i landet, äldrefrågorna kommer att bli en fråga i valrörelsen. Pensionärerna måste ha en given plats i debatten. Det PRO kommer att arbeta för är mer personal i äldrevården, koll på läkemedel, boendefrågan och valet.

En särskild arbetsgrupp, Pensionsgruppen, har bildats i riksdagen, men här har pensionärsorganisationerna ingen insyn. Mot denna bakgrund ha de fem rikstäckande pensionärsorganisationerna, PRO, SPF, SPRF, SKPF och RPG, bildat en gemensam arbetsgrupp. Granskningen har omfattat bland annat pensionsnivåerna, pensionssystemets avgiftsfinansiering och AP-fonderna. AP-fonden har inte blivit den resurs den var avsedd för. I stället har den lett till större risktagande som medfört otrygghet för blivande de pensionärerna.

Inger Breil