Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Hoting

Onsdagen den 2 oktober uppmärksammades den internationella äldredagen på Solgården med kampanjen Peppar Peppar. Arrangör var Vård- och socialförvaltningen i samarbete med Framtids- och utvecklingsförvaltningen, PRO samt Brottsförebyggande rådet.

Temadagen inleddes med underhållning av Ewert Marcusson som även demonstrerade sin uppfinning en backspegel och berättade anekdoter från sina många besök på äldreboenden.

Strömsunds kommuns konsumentledare Tore Torstensson fortsatte med att ge kloka råd och varningar till oss som konsumenter. Han påminde oss om den lagstiftning som finns inom området. Telefonförsäljningens villkor blev föremål för många frågor I Strömsunds kommun arbetar två konsumentrådgivare.

Information ges till samtliga nior i grundskolan, de kommer också gärna ut till föreningar om så önskas.

PRO Hotings linedancegrupp visade upp några av sina danser och därefter bjöds alla på Nikkaluoktasoppa kokad och skänkt av Härvor Dahlén.

Efter lunchen tränade vi med Sydney och fick oss till del erfarenheter från hans karriär som discjockey.

Christine Lif informerade om nyheter från Bygdens framtid .Verksamheten har utökats till två byvaktmästare. De köpta tjänsterna ger möjlighet till rutavdrag. Servicekontoret fungerar som förut. Insamling av kläder och mottagning av kemtvätt för vidare befordran till Vilhelmina erbjuds.

På eftermiddagen bjöds publiken på kaffe med äppelkaka och vaniljsås och dagen avslutades med uppskattad information av Sven Andersson från ortens räddningstjänst. Han uppdaterade våra kunskaper om hur förhindra eldsvådor i våra bostäder och delade också ut skriftlig information och besvarade de många frågorna från åhörarna.

Personal från Hotings klädaffär fanns hela dagen på plats med utställning av varor.

I foajén hade arbetsterapeuten Mikael Jansson placerat ett tv-set med möjligheter till träning av boulespel.

En distriktssköterska mätte blodtryck på de som önskade och distriktssköterskan Ulla-Britt Svensson fungerade som sammanhållande länk för dagen.

PRO:s damer stod för marktjänsten

Den uppskattade temadagen som var välbesökt hade även besökare från Tåsjö och Dorotea.

Alla var nöjda och glada, inte minst Margaret Kanon och Rakel Hagström när de halade Solgårdens flagga efter en väl genomförd temadag

Kerstin Sjölander