Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Hede-Vemdalen

Kvartalsmöte i Hedeviken den 18 september med 67 närvarande PRO-are, En vacker höstdag med sprakande färger i naturen. Vid vårt förra möte började björkarna grönska. Som vanligt möttes vi av lottförsäljare vid ingången.

Ordförande Anita Nordén öppnade mötet och hälsade alla välkomna, och meddelade att vi har fått två nya medlemmar till föreningen sedan förra mötet. Under sommaren har föreningen sålt tombolalotter i Hede, Vemdalen och Vemhån, medverkat med allsång och gåbingo under Hedeveckan, samt sålt skraplotter vid marknadsdagarna i Hede. PRO-riks nya hemsida driftsattes den 28 maj, vilket innebär att den kan läsas på läsplattor och i smarttelefoner. Vår egen hemsida kommer successivt att fyllas med innehåll.

Ulla Nilsson meddelade att hon kommer att inleda höstens och vinterns motionsarrangemang med öppet hus på Hedegårdens gym den 23 september.

Vår bemanning av skolcaféet i rasthallen mellan 9 och 11.30 fortsätter även kommande skoltermin, en av lärare och elever mycket uppskattad aktivitet.

Judith Myhr meddelade att resa med Ålandsbåten är inplanerad den 25 november.

Hans Erixon föredrog planerade kurser, trafikboken och datacirkel.

Vi ska köpa in en hjärtstarter vilken skall finnas tillgänglig vid alla våra aktiviteter, därför har HLR-utbildning av medlemmar påbörjats och vårt mål är att minst 30 personer ska utbildas. Utbildningen leds av HLR-föreningen i Sveg.

Socialnämndens ordförande Anna-Lena Andersson berättade om planeringen av framtidens äldrevård i kommunen. Ett hemvårdsområde ska skötas av annan utförare än kommunen, antingen Funäsdalens eller Hede-Vemdalens hemvårdsområde, utredning pågår.

Framtidens boendeformer för äldre ska enligt beslut bestå av Trygghetsboende för personer med lågt vårdbehov, Omsorgsboende för personer med stort vårdbehov samt Demensboende. Arbete och planering med denna omändring pågår inom kommunen.

Nu började dofterna komma från dagens måltid, som bestod av surströmming och mötesdeltagarna samlades runt buffén och fyllde tallrikarna.

Anita Nordén tackade slutligen festkommittén och mötesdeltagarna och påminde om novemberträffen.

Åke Nilsson