Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Frostviken

Den 28 februari hölls årsmötesförhandlingar på Saga i Gäddede. Ett 40-tal medlemmar hade slutit upp.

Gunnel Fredriksson hälsade alla hjärtligt välkomna till mötet och som vid alla våra möten började Elsa Andersson med att läsa en dikt. Därefter tände hon ett ljus och läste en liten fin dikt för att hedra under året bortgångna medlemmar.

Gunnel Fredriksson överlämnade den imaginära ordförandeklubban till Bernt Nygren, Strömsund, vald till ordförande för kvällen.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar genomfördes. Tovar Eriksson kvarstår om ordförande. Likaså vår eminenta kassör, som tryggt förvaltar föreningens medel under huvudkudden. Sekreterare är Gun Persson och övriga styrelsemedlemmar och ersättare är Erik Nilsson, Elsa Andersson, Gunnel Fredriksson, Lewi Fredriksson och Marianne Sandberg.

Många aktiviteter har genomförts under året tack vare engagerade ledare.

Boule ute eller inne en gång i veckan. Bingo och junta varannan vecka. Pratstunden på Forsgården en gång i veckan av fyra olika grupper. Hembakat kaffebröd av sex olika grupper samtidigt som Gränsebandet bjuder på musik på Levinsgården en gång i veckan. Årsmötes- och surströmmingsfest, julbord och, en friskvårdsdag, besök av Seniorshopen och studiecirklar om minnet och Jämtland ledda av Erik och Sonja Nilsson. Qigong varje vecka med Ingeborg Andersson.

En resa har också i år genomförts. Nu gick den mycket uppskattade resan från Gäddede till Tärnaby-Hemavan och via Norge, Mo i Rana, tillbaka till Gäddede. Höjdpunkterna var Fjällparken i Hemavan och krigsmonumentet i Majavattnet.

Bernt Nygren informerade om den nya PRO försäkringen och om bostadstillägg. Dessutom var han imponerad av alla våra aktiviteter.

Gunnel Fredriksson informerade från asylgruppens möte 27 februari. Under mars kommer ett 30-tal flyktingar till Gäddede och ett möte för allmänheten blir den 11 mars med Migrationsverket.

Jubileumsfest planeras i maj då föreningen fyller 50 år.

Styrelsen framförde sitt tack till alla som ställt upp för allas trevnad.

Gunnel Fredriksson