Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Frösön

Annons
Vid november månads medlemsmöte var temat "Hatten på". Många fantasifulla hattar sågs och eftersom det blev svårt att välja en vinnare, blev det lotten som avgjorde att Margot Nyman vann första priset med Gudrun Sjöqvist och Mona Flander strax efter.
Under punkten "info-blocket" fick medlemmarna veta att besöksavgifterna inom primärvården höjs, ett besök hos distriktsläkaren till exempel kommer att kosta 150 kronor från och med 1 januari 2009.
Östersunds kommun har fått ett medborgarförslag om inrättande av fixartjänster. Förslaget är under utredning och vidare information kommer via Kommunala pensionärsrådet. PRO samorganisation i Östersund inbjöd samtliga pensionärsföreningar och politiska partier till debatt i slutet av oktober.
Debatten handlade om att det finns cirka 400 personer i bostadskön för ett seniorboende men kommunen hänvisar till den privata marknaden. PRO Frösöns medlemmar fick rådet att genast anmäla sig till bostadskön till Tekniska kontoret, Östersunds kommun, eftersom det kan ta många år innan man har en chans till denna form av boende.
Från försäkringskassan meddelas att om den ena maken/makan blir inlagd på särskilt boende kan båda två få förhöjd pension genom att ansöka om att bli likställd med ensamstående.
Underhållningen sköttes denna gång av Åke Jonsson och Rolf Engberg som inledde med Jämtland, kära Jämtland och sedan följde ett antal låtar som gav upphov till nostalgi hos åhörarna, till exempel Nu tändas ljusen i vår lilla stad, Kristina från Vilhelmina, Min gitarr, med flera.
Ett hundratal medlemmar deltog i mötet som avslutades med lotteridragning och kaffe och macka.

Mer läsning

Annons