Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Frösön

Ett 60-tal medlemmar från PRO Frösön samlades i Vallaskolans matsal för oktobers månadsmöte.

Annons

Mötet inleddes med att ordförande hälsade oss alla varmt välkomna. Ett speciellt välkommen riktades också till alla nya medlemmar som var med för första gången.

Temat för mötet denna gång var trafik. Med anledning av att nu vinterhalkan närmar sig hade företaget Powerboot inbjudits. De marknadsför ett halkskydd som var ’Bäst i test’ i Hyresgästföreningens tidning Hem och hyra. Ägaren Hans Söderman och hans son visade hur broddarna såg ut och demonstrerade dem.

Därefter talade Trafikverkets representant Kjell Arne Blom. Han informerade om den planering av trafiken som görs runt om i Jämtland och kom till sist in på läget i Östersund.

Angående trafiken på Frösön så berättade han att varje dag passerar 10 300 fordon på Frösön. Nu är ju äntligen rondellerna på Vallavägen besiktigade och klara. De har kostat kommunen och Trafikverket cirka 17 miljoner och invigning sker den 18 oktober på morgonen. Det kommer också att annonseras på olika sätt och alla var välkomna.

Därefter kom en frågestund där frågor om trafik och planering togs upp. Han meddelade att en särskild enhet som bara arbetar med bullerfrågor fanns att tillgå.

Hade vi förslag om att göra trafiken bättre och säkrare i närområdet var vi välkomna att slå en signal till 070-3849419. Nya hastighetsbegränsningar kommer att in föras i Sverige men det tar tid. Från det att länsstyrelsen och kommunen har tagit ett beslut och till att det verkställs tar det tolv år. En fråga om det är nödvändigt med alla dessa trafikskyltar som finns togs upp. Enligt Trafikverket behövs de trots allt. Alla uppmanades att bära reflex i vintermörkret och de fanns också en reflex till varje deltagare.

Här var informationsstunden från Trafikverket slut och vi fick lyssna på duon Vivana som tog vid. Därefter serverades fika.

Försäkringsansvarige Tapani Bergbacka informerade om försäkringar via PRO. Om du till exempel skadas på resa till och från ett PRO-möte eller i andra sammanhang med PRO ska du ange kod K63465 när du ringer och anmäler skadan till Folksam på 0771-960960. En folder delades ut och vid mer info kontakta gärna Tapani på 070-3696842.

Föreningens reseledare Elsy Walter meddelade att en adventsresa i samarbete med PRO Östersund avgår den 1 december till Lockne kyrka. Resan kostar 400 kronor per person. Mer info lämnas av Elsy, 063-103880.

Studieorganisatören Olle Höckert meddelade att en kurs hur man använder läsplatta är planerad på ABF Midgårdsgatan 8. Även en kurs i konversationsengelska är planerad. Ledare blir en av våra nya medlemmar: Lena Porter. Kontakta Olle för mer info på 070-3270168.

Mötet avslutas av ordförande som tackar för en givande träff och hälsar välkommen till nästa medlemsmöte som blir den 14 november Tema: budget och verksamhetsplan.

Sylvia Berg