Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Frösön

Dagen före luciadagen hade PRO Frösön det sista medlemsmötet för året. Stämningen och värmen från alla ljusen och de hundratalet medlemmarna som samlats inomhus var verkligen kontraster mot vintervädret utomhus. Efter en mugg glögg fick vi gå en trappa ner till gymnastiksalen, där skolans personal ordnat med sittplatser åt oss.

Vår förening har sedan några år tillbaka haft förmånen att på sina julmöten få ta del av Vallaskolans elevers luciatåg. Man kan säga att det har blivit en tradition som vi absolut inte vill vara utan och som vi är mycket glada åt att den finns. Där ingick tomtar, tärnor och lucia och det var mer än tjugo elever som uppträdde. De sjöng många av våra mest kända julsånger och avslutade med Luciasången först på italienska och sedan på svenska. Det blev en fin och stämningsfull start på julen för oss. Därför, ett stort och varmt tack till alla duktiga elever på Vallaskolan och dess personal för det goda samarbetet som vi har haft under det gångna året.

Efter denna hjärtevärmande upplevelse samlades vi i matsalen där ordförande Barbro Höckert hälsade välkommen. Hon sade bland annat att svenska folket köper julklappar för 6000 kronor per person och uppmanade oss att hålla hårt i slantarna. Hon berättade också om prisundersökningen som gjorts och som presenterats i tidningen. Den är ju omdiskuterad på sina håll men betyder ändå mycket för oss som pensionärer som i de flesta fall har begränsade resurser.

Lotta och Rolf stod för underhållningen och vi bjöds på gröt och skinkstut som smakade gott och gav en försmak av julen. Mötet slutade med att ordföranden tackade alla för det gångna året och önskade oss alla en riktigt god jul.

Det första mötet på det nya året blir den 9 januari. Tema: Hälsa.

Sylvia Berg