Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Fjällviolen

PRO Fjällviolen höll 2013 års sista medlemsmöte på Tännäsgården i november. Efter att ordförande Jenny Moen öppnat mötet berättade dagens gäst, Maria Carlund, enhetschef på hälsocentralen i Funäsdalen, om verksamheten i stort och förändringsarbete där. Vid frågestunden kom både positiva och negativa synpunkter fram som hon tog med sig tillbaka.

Därefter mötesförhandlingarna, och efter att förslaget till 2014 års budget redovisats och antagits följde rapporter från verksamheten, vad som hänt, är på gång och kommer framöver. Så diskuterades lokalproblem och möjligheten att få Nisse Simonson som föredraghållare.

Ordförande avslutade mötet och så serverades Tännäsgårdens goda Västerbottenpaj samt kaffe och kaka innan hemfärden.

Det är snudd på, som vanligt, att äta årets julbord på Eriksgården i Funäsdalen. Det är nära (gångavstånd) för många, trevlig miljö, en tillmötesgående och trevlig personal, och god julmat som gör att vi gärna återkommer.

I år var det 8 december som 45 medlemmar samlades vid 15-tiden för glögg, mingel och köpa lotter fram till klockan 16 då dörrarna till matsalen öppnades och där inne fanns allt som hör till ett riktigt julbord, ingenting saknades. Som vanligt en gemytlig stämning och underhållarna som också varit med tidigare höjde den ytterligare med sin blandning mellan de kända julsångerna och andra låtar, där Ingrid sjöng och Christer, Anders och Alf spelade

Efter att efterrätten, kaffet och godiset slunkit ner var det dags för lottdragning. Tre lotterier såldes. Som vanligt hade många bakat och skänkt vinster till kak/bullotteriet och många fick julkakor med sig hem.

Ordförande Jenny tackade köket, musiken och önskade alla en god jul och ett gott nytt år. Mätta och efter några timmars trevlig samvaro begav vi oss så hemåt i vinterkvällen.

Inne på det nya året startas åter de stående aktiviteterna, bowling i bowlinghallen i Funäsdalen 15-16 torsdagar, boule vintertid gymnastiksalen, skolan, söndagar 14-15, vattengympa hotell Funäsdalen torsdagar 11-12, Oppsittje PRO-lokalen Skolgatan 5 måndagar 17-19. Ansvarar för skolans cafeteria på fredagsförmiddagar. Resan till Östersundsrevyn den 24 januari kommer att annonseras och även när det blir film i Tännäs, först nu 4 februari och så allsången på församlingshemmet.

Nyårsönskningar: att det eventuellt blir en fortsättning på simkursen, en verksamhet i Snickerilokalen på Solvägen och en lokal så att sittgympan kan starta, att en medlem hör av sig och tar på sig att bli föreningens studieorganisatör och att byta till en lokal mera centralt

Kontakter: hemsidan Lars Lorentzi 076-8283342 har koll på det mesta, Allan Norberg 070-6355656.

Inez Olsson