Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Fjällviolen

Fjällviolen startade efter sommaruppehållet, med en resa till Döda Fallet och Garvsyrarevyn i början av augusti. Tillsammans med medlemmar från Hedeföreningen var vi 22 personer.

Inflyttade exjämten Gunnar Abrahamsson var guide på resan och han kunde sitt Jämtland. Målet var ju Döda Fallet så han berättade mest om Indalsälven, dess flöden och utbyggnad. Men även en hel del om byarna och kyrkorna vi åkte förbi.

Rast och busskaffe vid sjön Näkten med Ritvas och Sonjas goda smörgås och kaka. Vi blev litet sena men man väntade in oss och föreställningen började inte förrän vi var på plats. Revyn var lika rolig som vi hört och förväntade oss. Skådespelarna imponerade och handlingen lockade till många skratt, och vridläktaren var en finurlig uppfinning för scenbyten.

Efter föreställningen åt vi lunch på restaurangen intill. Det döda fallet var imponerande stort och djupt, och trappor vart man än skulle. Solen sken under hela föreställningen men det fläktade och blev inte för hett. Regnet det kom på hemvägen sen. Om det är som det sägs, att ett gott skratt förlänger livet, så fick vi nog några år till på den här resan. Chauffören Patric Larsson rattade oss vant och säkert.

Inez Olsson