Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Bodum

Annons

PRO Bodum har minsann också varit ute och rest, och inte nog med det, festat med surströmming. Vi tar det kronologiskt.

I slutet av juli styrde en full buss med ett glatt gäng kosan mot Mannaminne i Nordingrå. Väl framme och bänkade i dragspelshuset fick vi oss till livs historien om Mannaminne, Anders och Barbro Åbergs livsverk med ett femtiotal byggnader med utställningar och föremålssamlingar och plats för konsthantverkare och evenemang. Därefter försökte vi hinna med så mycket som möjligt av sevärdheterna innan vi serverades en delikat lunch.

Innan det var dags för hemfärd hastade vi runt lite till och konstaterade lite till mans att det hade behövts flera dagar för att se allt. Kanske också med lite mer guidning.

Under resan var det underhållning i form av klurigheter som innebar hjärngympa och historieberättande (ibland sanslöst) av Margot, Yngve, Mats och Janne. Ett stort tack till Lennart och Gerd för en resa med mersmak och stoppen för fika med goda smörgåsar och Gerds smarriga bullar.

I slutet av augusti var det dags för årets höjdpunkt nummer två: surströmmingsfest. Ett 60-tal medlemmar samlades på Folkets hus där ordförande Janne hälsade välkommen och efter det förmodligen kortaste mötet i PRO Bodums historia presenterades dagens underhållare: Rossöns egen (jo, han är född i Rossön) Lennart Höglund. En virtuos på dragspel med intressant mellansnack om låtarnas historia varvat med historieberättande, det var underhållning som gick hem.

Därefter smorde vi kråsen med toppenjäst surströmming med alla nödvändiga tillbehör. Potatisen hade skänkts av Yngve Eriksson, ett stort tack! Därefter serverades kaffe med kaka, mer underhållning och lotteridragning.

Inga-Lena och Gunnel i köksgruppen tackades med applåder.

Den som vill veta mer om föreningens aktiviteter kan också besöka Rossöns byhemsida där det också finns bilder. Flera inlägg sen tidigare finns på förstasidan. Sedan i somras har PRO en egen flik på den hemsidan.

Mary Berglin