Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Berg

Annons
Bergs PRO har haft höstmöte med cirka 50 medlemmar närvarande.
Ordförande Solveig Göransson började med en välkomsthälsning varefter hon informerade om de kurser skulle bli under hösten och att de kommer att finnas utannonserade.
Den 19 november kommer det att hållas ett föredrag om demens klockan 12 på Stensmo.
Den 29 november serveras julbord på Rörögården med underhållning av Skuckupöjkan och då kommer Jämtlands lucia på besök.
Den 18 december blir det julgröt på Stensmo.
Kassören redogjorde för föreningens ekonomi. Dagny Eriksson hade inga resor att presentera utan återkommer senare.
Dagen till ära fick föreningen celebert besök av distriktets ombudsman Barbro Höckert. Hon talade om de äldres boende, om maten och om att behandla de äldre med respekt men även om kravet på en rättvis beskattning som PRO även i framtiden kommer att driva. En viktig del är naturligtvis en näringsrik kost, mera friskvård både inom- och utomhus men även mindre medicinering. Detta kunde kanske spara lite pengar till kommun och landsting.
En höjning av medlemsavgiften kommer det att bli 2009. PRO kommer även att lägga fram krav om gratis läkarbesök på egna hälsocentraler, vidare krävs återigen billigare tandläkarbesök för pensionärer. Och som hon sa "tänderna tillhör väl kroppens övriga beståndsdelar". Med det slutade Barbro sitt anförande och fick applåder som tack.
Slutligen bjöds på älgsoppa med klimp. Bergrasket underhöll med musik och Stina ledde allsång som blev en fullträff.

Mer läsning

Annons