Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Åredalen

Även denna sommar hade PRO Åredalen ansvaret för kontrollen av tidtagningen vid Bodsjöbränna när 2010 års St. Olavslopp gick av stapeln. Planeringen startade dagen innan med iordningställande av kontrollplatsen. Tävlingsdagen kom, bord, bänkar och vindskydd ställdes ut. Högtalare för speaker kom på plats. Vakter med uppdraget att se till att växlingen mellan löparna fungerade utan problem. Frukt- och vattenutdelarna stod redo. Trafikvakterna fick sina bestämda ordningsregler och platser. Så var det klart att ta emot etappens alla St. Olavslöpare.

Med facit i hand kan man konstatera att det är ett väl fungerande gäng som även i år fick beröm för väl genomfört uppdrag.

PRO Åredalens sommarresa den 25 augusti utgick från Duved med Janne som chaufför. Första stopp på färden blev Helleberg i Alsen med besök på Tinas chokladfabrik och provsmakning av olika sorters praliner. Ett populärt tillfälle för handel. Nästa uppehåll blev Kaxås. Anna-Greta, som beställt förtäringen och underhållningen i Kaxås ville absolut visa hur vackert det kunde vara i hennes hemby så Janne fick köra bussen så högt det gick till en sagolik utsikt som uppskattades av alla.

Kaxås vedugnsbageri besöktes och deltagarna fick se hur surdegslimpan bakades, en delikatess. Vidare resa gick till Ede och besök på Olle Simonssons keramikverkstad. Efter det blev det fika med stut och kaka på hembygdsgården där Olle deltog med sång och musik och historier.

Pelle och Lisa blev nästa stopp. Mycket intressant, väl värt ett besök. Avagarden i Dvärsätt var sista anhalt med god mat och kaffe med kaka. Men när deltagarna ändå var på väg västerut blev det också ett besök i Krokomsviken och inköp av Skärvångens goda ostar och ”tjuckmjaelka”. En innehållsrik dag var tillända och återfärden ställdes till Åredalen igen. Siv och Hans hade återigen lyckats med att planera en trevlig och innehållsrik resa.