Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Åredalen

PRO Åredalen höll årsmöte den 15 mars på Åre Continental Inn i Såå.

Annons

Ordförande Karl-Uno Wisén hälsade välkommen. Gästande representant från distriktet var Roger Öhman och en välsjungande Sabina Wärme underhöll deltagarna. För att hedra de under året avlidna medlemmarna hölls en tyst minut och Berit Pettersson läste en dikt av Pär Lagerqvist.

Till att leda årsmötet valdes Roger Öhman, sekreterare Siv-Britt Olofsson, justerare Marie Louise Granlöf och Siv Göransson.

Ur verksamhetsberättelsen kan nämnas sammankomster med utfrågning av riksdagsman Gunnar Sandberg, information om den nya lagen om fritt vårdval av Britt-Marie Berglund och kyrkoherde Krister Alvars son som berättade om sitt FN-uppdrag i bland annat Somalia.

Friskvårdande aktiviteter har varit boule, stavgång och fågelskådning i Ånn samt kulturella aktiviteter som filmvisning, bingo och studiecirklar om fåglar. Stavgångarnas avslutning regnade inne men blev istället en senare utflykt till Fröån med korvgrillning och visning av ett gruvschakt. Även denna sommar hade föreningen ansvaret för St. Olofsloppets växel i Bodsjöbränna. Surströmmingen förtärdes denna gång i bygdegården i Nordhallen och där fick deltagarna ta del av bildutställningen om Nordhallen och omkringliggande byar.

Årets långa resa gick till Savalen i de norska fjällen söder om Röros. Den andra resan, Kallsjön runt, blev också lyckad trots tidvis ösregn. Med uppehåll i Kallrör, Kolåsen och Skalstugan där det serverades middag med tillhörande historik om Skalstugan.

Medlemsantalet har ökat från 115 till 122 vid årets slut. Föreningens ekonomiska berättelse föredrogs och revisorerna godkände densamma och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret.

Styrelsen: Karl-Uno Wisén, ordförande, Bert Pettersson, kassör, Siv-Britt Olofsson, sekreterare samt ledamöter Birgitta Sätherberg, Ingalill Sturny och Irene Kålen. Ersättare: Arne Granlöf. Siv Lundin och Hans Lundin. Studieorganisatör: Berit Pettersson Revisorer: Johan Zetterberg och Arne Berglund, ersättare AnnaMarth Engström och Rolf Nilsson. Valberedning: Bo Östlund, Berith Pettersson och Berit Carlvik.

Kontaktombud Duved: Maj-Britt Berglund, Nordhallen: Birgitta Andersson, Handöl: Erene Jönsson, Åre: Berit Carlvik. Trafikfrågor: Hans Lundin. Resekommitté: Hans Lundin och Siv Lundin.

Resekommitténs Hans Lundin informerade om sommarresan till Jungfrukusten. Annons i Årebladet i slutet av april. Roger Öhman informerade om PRO:s kampanj om det orättvisa skattesystemet som gäller för pensionärerna i dag.

Övrig information gällde pågående studiecirklar om Karoliner och datakurs på Lärcentrum i Åre. Avgående revisorssuppleant Elsie Rolén, styrelseledamot Ingrid Jonsson, friskvårdsledare Bertil Jonsson, styrelsesuppleant Cecilia Eriksson avtackades för förtjänstfullt arbete i föreningen. Traditionell avslutning med sång och musik av Sabina Wärme, lotterier och lunchbuffé.