Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Alsen

Pro Alsen höll sitt höstmöte på Wångens värdshus den 19 september. De som ville kunde äta en god lunch före mötet. Eivor Eriksson öppnade mötet och hälsade oss välkomna. Därefter sjöng vi tillsammans Det är härligt att vara vänner. Till justerare utsågs Astrid Nilsson.

Annons

Dagordningen godkändes. Mötet beslutade att vi inte längre ska vara i Kluk med våra möten eller bingon, efterson lokalerna används till annat. Gunnar Lugnér sköter bingon med Kurt Edehammar som ersättare. Bingon börjar 25 september i Trångsviken. Budgeten och verksamhetsplanen godkändes. Eivor rapporterade att samorganisationen åker runt och informerar på våra tre äldreboenden. Med sig har de Kompiskören som sjunger ett antal sånger. Från KPR finns intet nytt att berätta. Ett mellanboende ska ordnas i Krokom.

Vera Sikmo skriver om Alsens PRO-kontakter i Alsenbladet. Gunnar tar med sig en högtalare till nästa möte. Ett lotteri såldes. Gunnar informerade om kommande kyrkbingo i Alsen. Kompiskören underhöll och fick många applåder. Åke Söderström och Åke Bergquist lockade fram många skratt med sina roliga historier. Lotteridragning företogs, där många fina vinster hade skänkts. Därefter avslutade Eivor mötet, som besöktes av nitton personer.

Under sommaren gjordes en mycket uppskattad resa till Nöjden. Vädret var mulet men det var uppehåll. En god mjukkaka åts till kaffet. Eivor hade med sig kolbullesmet, som Gunnar gräddade lite senare på dagen. På hemvägen besökte vi Skärvångens mejeri.

Vi har spelat boule flitigt på Trångsvikens boulebanor alla tisdagar utom en, då regnet stod som spö i backen. På DM:et i Hackås kom vi på cirka tjugonde plats. Vi har ätit surströmming tillsammans med PRO Offerdal. Hasse Thor var en mycket uppskattad gäst.

Harriet Grabler