Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Priskalas i Rådhuset

/
  • Karl-Otto Myrstad, Elin Vikström Aloandersson och Anders Rasmusson hyllades med blommor vid prisceremonin som omramades av musik från olika håll i världen med Kulturskolans folkmusikgrupp Lomelaj.Foto: Gunnar Grimsdal”Det här känns förpliktande. Nu måste jag göra ännu mer för Konstens vecka – eller också sluta helt och hållet”, sade Anders Rasmusson innan han tog emot kulturpriset ur Karin Thomassons hand.Foto: ulrika Andersson

Tre mycket hedrade och glada kulturarbetare kom i går till Rådhuset för att ta emot Östersunds kommuns stipendier och kulturpris.

Annons

I samband med kultur- och fritidsnämndens novembermöte utdelades 2009 års kulturpris till Anders Rasmusson, ordförande i Jämtlandsdistriktet av Sveriges konstföreningar. Han belönas för sitt arbete med Konstens vecka, som hålls vecka 40 varje år och då det kryllar av konst på alla möjliga och omöjliga platser.

”Anders Rasmusson ser till att staden fylls av konst både på gallerier och på gator och torg, busshållplatser och allmänna toaletter”, som kultur- och fritids- nämnden uttryckte det i sitt beslutsunderlag.

Nämndens ordförande Karin Thomason (MP), tackade vid utdelningen pristagaren för att han öppnat hennes ögon:

– Nu ser jag konstlivet i stan på ett helt annat sätt än jag gjort tidigare, sade hon och överlämnade plakett, diplom och miniatyrskulpturen ”Flöjtspelerskan” av Tomas Qvarsebo till Anders Rasmusson.

25 000 kronor var fick de två stipendiaterna Elin Vikström Aloandersson och Karl-Otto Myrstad.

Elin Vikström Aloandersson hade sökt stipendiet för att kunna ta fram nya verk, främst smycken, i en konstnärlig process där hon inte är jagad av ekonomi, funktion och marknad.

Karl-Otto Myrstad kommer att använda pengarna för att finansiera sitt deltagande i Biennalen i Florens i december.

Mer läsning

Annons