Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prisat för sitt skateboardjobb

Årets ungdomsentreprenör finns i Åre. Det är Lars Norin från Åre skateboardförening som har fått ett stipendium från Fryshuset.

– Pengarna ska gå till ung skatekultur, säger han.

Lars Norin jobbar som fritidsledare i Åre kommun, bland annat på skateboardlokalen i Åre. I lokalen finns bland annat en ramp för att åka skateboard på – problemet är att utrymmet är för litet.

– Jag har under alla år jag har jobbat sett en växande skatekultur bland framför allt unga, som är den målgrupp jag jobbar med. I Åre finns bara den inomhusytan som vi har, och det är inte alls särskilt mycket, säger Lars Norin.

Därför har han startat ett skateparkprojekt med unga skateboardåkare från Åre. Projektet har pågått i snart fyra år.

– Det är oftast grabbar som ibland inte haft det så lätt i skolan. Vi driver ett projekt, som en del av skolarbetet, för att vi vill ha en riktig skatepark i Åre, säger Lars Norin.

Projektet har gett eko hos ungdomscentret Fryshuset i Stockholm – som har valt att utnämna Lars Norin till "Årets ungdomsentreprenör".

– De såg engagemanget, att vi har hållit på så länge och varit tålmodiga, säger Lars Norin.

Stipendiepengarna, 25 000 kronor, ska gå till ung skatekultur i Åre kommun. Föreningen ska försöka få pengarna att växa och göra så mycket som möjligt med dem.

Föreningen har haft kontakt med både destinationsbolaget i Åre och kommunstyrelsen. Från båda hållen har responsen varit god och drömmen om en skatepark lever vidare.

– Vi väntar på nästa möte i destinationsbolaget. Till dess fortsätter vi åka skateboard, fotografera lite och visa upp oss, säger Lars Norin.