Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pretty woman"-teater kritiseras

Annons


En dansk teater gör sin egen version av succéfilmen "Pretty woman". Men redan före premiären får föreställningen hård kritik, skriver Jyllandsposten.

Upplägget i Containeren på Halmtorvets teaterversion av "Pretty woman" ligger långt ifrån filmens feelgood. Medan Richard Geres huvudroll görs av en skådespelare, är det däremot tänkt att Julia Roberts roll ska göras av en prostituerad. Inför varje föreställning ska den manliga skådespelaren ge sig ut på Vesterbro i Köpenhamn med kamera i hand och kontakta en riktigt prostituerad, en ny kvinna varje kväll. För 2 000 danska kronor är det tänkt att hon ska gå med på att på scen berätta om sitt liv och varför hon har hamnat på gatan.

Nu reagerar flera politiker som menar att projektet inte är annat än social pornografi, glorifierande av prostitution och utnyttjande av utsatta kvinnor.

Peter Westphael i danska konstrådet är en av dem som beslutat om statliga bidrag till teatern.

-Att en prostituerad får 2 000 kronor för att stå på scen, måste vara bättre än att hon tvingas sälja sex på en bakgård för 500 kronor. Stycket är en viktig provokation, det ifrågasätter moralen när det visar riktiga prostituerades sorgliga liv, säger han till Jyllandsposten.

Nästa vecka har föreställningen "Pretty woman A/S" premiär.

Mer läsning

Annons