Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pressad ekonomi ledde till att Eva prostituerade sig

Ekonomin rasade och efter ett tillfälligt åtgärdsjobb i Östersundstrakten, för drygt 700 kronor i veckan, började Eva ta betalt för sex.

Hon är en av fem prostituerade kvinnor i kopplerihärvan som i veckan frågas ut bakom stängda dörrar i tingsrätten, om deras kontakter med den 39-årige misstänkta hallicken från Sundsvall.

När en av kvinnorna – som i artikeln kallas Eva – hördes av polisen under utredningsfasen framkom att hennes jobb tog slut i samband med att hon separerade från maken.

Eva kände sig desperat, blev deprimerad, mådde dåligt och kunde knappt betala hyran, enligt uppgifter LT tagit del av och som ingår i rättegångsmaterialet.

Tankarna på prostitution blev allt mer konkreta.

Hon satte ut en annons på internet som visade att hon fanns tillgänglig. Enligt Eva ledde den till att hon blev uppringd av 39-åringen som bjöd ut henne på middag. Efter viss tveksamhet från hennes sida träffades de i Sundsvall och pratade.

39-åringen erbjöd Eva att hålla till i hans lägenhet mot betalning. I det skedet ska hon ha förklarat att hon betalade max 20 procent, eftersom hon var helt fristående.

Ämnet togs upp mot bakgrund av att 39-åringen, enligt Eva, sa att de andra kvinnorna fick betala 500 kronor av intjänade 1 500 kronor.

Så här sammanfattar hon upplägget:

– Det stod helt klart att 39-åringen inte sökte kontakt som en vanlig kund. Kontakten kunde jämföras med en affärskontakt.

Eva satte upp tydliga regler för vilka tider hon kunde ta emot kunder. Hon brukade annonsera cirka två dagar innan besöken i Sundsvall.

I vilken omfattning 39-åringen annonserade för hennes räkning hade hon ingen koll på.

Eva beskriver sina erfarenheter av kunderna som ”fina schyssta killar” allihop och hon upplevde aldrig någon problematik i kontakterna.

Det var stor efterfrågan på att hon skulle suga av dem utan kondom och ha analsex. När 39-åringen fick det klart för sig skulle han ta upp det med de övriga tjejerna, enligt Eva.

När 39-åringen konfronterades med uppgifter om att Eva erbjöds hyra hans lägenhet, mot att hon betalade ersättning, säger han i förhör under tiden i häkte:

”Jag kanske sade att hon fick hyra ett rum”.

”Hon körde sitt race, hade sin inkomst”.

• Om Eva vid något tillfälle hade kunder i hans lägenhet?

”Hon hyrde rummet och sedan stack jag iväg”.

• Om det förekom sextjänster mot betalning och att 39-åringen fick pengar genom Eva?

”Ja, jag hyrde ut rum vid något tillfälle”.

• Att Eva i förhör sagt att hon betalade 20 procent av de intjänade pengarna till 39-åringen?

Han medger, enligt förhör i slutet på maj, att det var så vid några tillfällen men att detta om 20 procent inte var 39-åringens idé.

Fotnot: Eva heter i verkligheten något annat