Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Presidenten utlyser nyval i Ukraina

Ukrainas president Viktor Janukovytj meddelar att nyval till presidentposten ska hållas, skriver Reuters.

President Janukovytz vill att arbetet inleds för att bilda en nationell samlingsregering. Utspelet görs i ett uttalande, skriver ryska nyhetsbyrån Interfax.

Polens utrikesminister säger att Ukraina befinner sig i ett "känsligt läge" och att kompromissen som förhandlats fram inte innebär att någon av parterna får "hundra procent" av det som de kräver, skriver Reuters.
Uppgörelsen innebär att reformer av landets konstitution ska genomföras i september. Reformen väntas innehålla minskad makt för presidenten, säger en EU-diplomat som hävdar att oppositionen fortfarande vill ha ytterligare förändringar i uppgörelsen.

Innan uppgifterna kom ut var det aktuellt att återuppta samtalen mellan opposition och regering i Ukraina vid lunchtid, bekräftar en talesman för den polske utrikesministern Radoslaw Sikorski enligt AFP.