Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Preparerade med folie inför stöldräd i butik

Två män har dömts för att ha stulit två jackor på en sportaffär i Östersund. En döms till fängelse och den andra får villkorlig dom.

Annons

Männen har erkänt.

Tingsrätten anser det vara utrett att en av männen, en 24-åring, stoppat två jackor i den några år äldre mannens axelremsväska. Väskan var preparerad med folie för att undgå att butikens larm skulle utlösas när de lämnade butiken. Värdet på jackorna var 4 500 kronor.

24-åringen döms också för att ha burit sig åt på ett liknande sätt i en sportbutik i Sundsvall. Han dömdes så sent som i slutet av januari för två fall av stöld, då beslutades om villkorlig dom. Tingsrätten menar att någon annan påföljd än fängelse inte är aktuell den här gången, i en månad. Men eftersom han suttit häktad så är straffet avtjänat.

Den äldre mannen är tidigare ostraffad och påföljden för honom bestäms till villkorlig dom. Också han har suttit häktad och därför behöver inte domen förenas med böter, skriver Tingsrätten.