Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärnerverna uteblir

/
  • Anders Lundin leder Allsång på Skansen för femte året i rad, och nu har han lärt sig att ta det lugnt inför premiären.Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

I år firar ”Allsång på Skansen” 30 år och på tisdagen brakar det loss. Men programledaren Anders Lundin lyckas hålla nerverna i schack.
– Det är ingen idé att hetsa upp sig, säger han.

Annons

Några premiärnerver går inte att finna hos Anders Lundin, som på tisdagen ställer sig på Sollidens scen igen för att leda sjungande publik och artister genom sju direktsända program. Han sitter i solen dagen före säsongspremiären och käkar bulle, lugn som en filbunke.

– Det bästa är att inte hetsa upp sig för mycket, det är ingen idé. Att behålla lugnet är det allra bästa, säger han.

I år är han dock lugnare än vanligt. Han har haft så mycket annat att tänka på under våren.

– Det har varit så mycket annat att vara nervös över. Jag har väntat barn och släppt en egen skiva till exempel. Men det är nog bara bra att ha fokus på annat.

Årets upplaga av ”Allsång på Skansen” skiljer sig inte mycket från tidigare år, enligt Anders Lundin. Och det är precis det som är meningen.

– Vi ändrar väldigt lite från år till år, eftersom det här är ett väldigt traditionsbundet program. Ändringar är uppe till diskussion varje år, men det är aldrig någon som tycker vi ska göra något annorlunda. Vi fortsätter precis där vi slutade.

Själv tänker han hålla huvudet kallt även under premiärdagen. När alla andra vimsar omkring tar Anders Lundin det lugnt.

– Förr brukade jag jogga på morgonen för att komma i gång, men jag hoppar över det i år. Jag ska försöka sova så länge som möjligt i stället. Jag ska ju vara på plats här tio på förmiddagen. Då är det rätt stressig stämning, folk rycker i en och säger att man ska vara än här, än där, men det brukar jag försöka strunta i. Jag tar det lugnt.

Fotnot: ”Allsång på Skansen”-premiären sänds 23 juni klockan 20.00 i SVT1.

Mer läsning

Annons