Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär på Café Nostalgi i Havsnäs

Café Nostalgi premiärstartade i lördags med hembakat, musikunderhållnig och loppis.

För fjärde sommaren i rad startade Café Nostalgi och många trängdes i det lilla caféet under lördagen där Karin Persson och Bure Berglund från Hammerdal bjöd på en bred musikrepertoar. Paret som är inne på sitt 34:e år inom musikbranschen hade ett hektiskt schema under midsommarhelgen.

– Ja, i går på midsommaraftonen var vi på tre ställen och nu är vi här i fina Havsnäs, säger Karin och smakar på en nygräddad våffla med grädde och sylt i pausen.

Gun och Helen Sundkvist driver kaféet tillsammans och kommer att ha öppet under sommaren på helgerna. På fredagskvällarna i juli blir det också musikunderhållning.

Helen Sundkvist arbetar till vardags som sjuksköterska i Snåsa i Norge, 24 mil från Havsnäs där hennes norske man också har ett taxiföretag.

Huset som är kafé köpte Helen 2004. Trots att hon bor i Norge är hon ofta i Havsnäs, då hennes mamma fortfarande bor kvar.

– Min pappas farbror hade ICA-affär här på 1950 -60-talet så det känns bra att ha det i familjen igen, säger hon.

Gun Sundkvist är pensionär och bor i Havsnäs. På andra sidan kaféet har hon tillsammans med sin man Ragnvald en loppis och en hantverksbutik.

Gun och Helen kommer att ha fullt upp under hela sommaren hoppas de.

– Turisterna som besöker vindkraftverken kommer att stanna för en fika på kaféet. Sen kommer även inlandsbanans resenärer göra stopp här och förhoppningsvis de som besöker Skansen Alanäs, säger Helen.

– Jag brinner för hembygden, så det känns bra att göra det här, säger hon.