Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär på Café Nostalgi i Havsnäs

Café Nostalgi premiärstartade i lördags med hembakat, musikunderhållnig och loppis.

Annons

För fjärde sommaren i rad startade Café Nostalgi och många trängdes i det lilla caféet under lördagen där Karin Persson och Bure Berglund från Hammerdal bjöd på en bred musikrepertoar. Paret som är inne på sitt 34:e år inom musikbranschen hade ett hektiskt schema under midsommarhelgen.

– Ja, i går på midsommaraftonen var vi på tre ställen och nu är vi här i fina Havsnäs, säger Karin och smakar på en nygräddad våffla med grädde och sylt i pausen.

Gun och Helen Sundkvist driver kaféet tillsammans och kommer att ha öppet under sommaren på helgerna. På fredagskvällarna i juli blir det också musikunderhållning.

Helen Sundkvist arbetar till vardags som sjuksköterska i Snåsa i Norge, 24 mil från Havsnäs där hennes norske man också har ett taxiföretag.

Huset som är kafé köpte Helen 2004. Trots att hon bor i Norge är hon ofta i Havsnäs, då hennes mamma fortfarande bor kvar.

– Min pappas farbror hade ICA-affär här på 1950 -60-talet så det känns bra att ha det i familjen igen, säger hon.

Gun Sundkvist är pensionär och bor i Havsnäs. På andra sidan kaféet har hon tillsammans med sin man Ragnvald en loppis och en hantverksbutik.

Gun och Helen kommer att ha fullt upp under hela sommaren hoppas de.

– Turisterna som besöker vindkraftverken kommer att stanna för en fika på kaféet. Sen kommer även inlandsbanans resenärer göra stopp här och förhoppningsvis de som besöker Skansen Alanäs, säger Helen.

– Jag brinner för hembygden, så det känns bra att göra det här, säger hon.

Annons