Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för promenadträffar

På torsdagen var det premiär för SPF:s och Hjärt- och lungföreningens gemensamma vårträffar med promenad.

– Framför allt handlar det om att vi ska komma ut, säger John-Olof Johansson.

Annons

Nu blev det inte så mycket promenad under den första träffen. Då visades i stället Lars-Erik Larsson film "Härjedalen på 40-talet", en kavalkad av filmklipp från vårvinterns skogsarbete och flottning till sommarens höskörd på fäbodvallarna vid fjällsidorna. Det blev en riktig nostalgitripp för de cirka 50 besökare som letat sig till Hjärt- och lungföreningens lokal i Sveg.

Filmen är en introduktion till fyra kommande rundvandringar i Sveg som föreningarna genomför gemensamt. Bland annat blir det utgångspunkt i filmen "Revolutionen i Sveg", en dokumentärfilm som handlar om kravallerna i Sveg den 5 maj 1918. Under en annan promenad ska deltagarna minnas hus och personer som inte längre finns kvar, från den så kallade "Gulfkorsningen" och ut mot Storön.

– Det blir också allsångskvällar. Syftet är att trivas och ha lite samkväm, men också om att få promenera, säger John-Olof Johansson från Hjärt- och lungföreningen i Härjedalen.