Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för nytt ljud på bion i Hoverberg

/
  • Mikael Bodell och Marianne Persson i Hoverbergs bygdegårds styrelse är nöjda över den nya digitala ljudanläggningen. Foto: Sandra Högman
  • Efter filmen bjöd styrelsen på grekisk buffé – inspirerad av miljön i Mamma Mia. Foto: Mikael Bodell

Nu har bion i Hoverberg digitalt ljud. I helgen var det premiär på den nya utrustningen.

Annons

Som LT tidigare har berättat har Hoverbergs bygdegårds styrelse beslutat att alla analog utrustning i biosalongen ska bytas ut mot mer modern.

När det i dag visas biofilm på bygdegården är det minst en paus eftersom rullen i projektorn måste bytas ut. Men snart är det slut med de återkommande uppehållen. Om ett par år räknar styrelsen med att filmprojektorn ska vara utbytt mot digital utrustning.

Men redan nu kan biobesökarna i Hoverberg njuta av ny teknik. I helgen var det premiär för en ny digital ljudutrustning. I lördags bänkade sig 90 personer, så många som det går in i salongen, i bygdegården för att njuta av musikalfilmen Mamma Mia. Efteråt bjöd styrelsen på grekisk buffé.

– Det var ett kanonbra ljud. Flera i publiken, som är vana biobesökare, sa att det var det bästa bioljudet de varit med om, säger Marianne Persson, ersättare i Hoverbergs bygdegårds styrelse.

Kassören Mikael Bodell håller med:

– Under introt till filmen fick jag kårar efter ryggraden, så bra var ljudet, säger han.

Planen är att Hoverberg år 2012 ska ha en bio som inte bara kan visa filmpremiärer utan också konserter och sportevenemang via satellit.

Mer läsning

Annons