Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för ny bluesklubb

Jämtarna är som bekant ett blues­älskande folkslag. I helgen startar Östersunds Blues­förening ett nytt koncept i samarbete med restaurangen Twain tapas & bar.

Annons

– Det finns alltid ett behov av levande musik på en bra scen. Nu hittar vi på något nytt och hoppas få ut folk ur husen, säger Johan Eliasson.

Publiken kommer att kunna se fram emot levande rootsmusik varje helg och även vissa vardagskväller. Bluesmusiken ska spela huvudrollen men det blir även en hel del rock och soul.

I första hand paketerat och levererat av lokala band som Ducks can groove och Micke ”Mojo” Nilsson Band. Men bli inte förvånad om det då och då också dyker upp band utifrån.

– Många band hör av sig via Bluesföreningen när de passerar till exempelvis Trondheim och vill ha spelningar på vägen. Från och med nu kan de göra ett stopp i Östersund, säger Johan Eliasson, frontman i både Bottleneck John’s Delta Trio och BJ & the Hound Dogs.

Det sistnämnda bandet är först ut i kväll med sin stöksvängiga elektrifierade blues, enligt bluesexperterna i samma anda som Hound Dog Taylor, Elmore James, Howlin’ Wolf och Muddy Waters. Med andra ord en ganska stor kontrast mot Bottleneck John’s mer avskalade onsdagsspelning om ett par veckor.

– Jag ser verkligen fram emot att spela akustiskt på en helt ny scen. Det ska bli jättekul, säger Johan.

Mer läsning

Annons