Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Dunderklumpen på Ovikenscen

/
  • Emsemblen samlad på båten som Dunderklumpen använde i försöka att behålla Jens leksaker som han tog och gjorde levande.

I går söndag hade Ovikens Amatörteaterförening premiär på Dunderklumpen kl 13:00.

Annons

Ovikens Amatörteaterförening har i många år verkat för att ungdomar skall ha möjlighet att spela teater och haft ungdoms grupper under vinterhalvåret.
De flesta som medverkar har börjat sin teaterbana genom dessa grupper.

Årets uppsättning av Dunderklumpen har regisserats av Oviksstårscha Rebecca Brattlin. Det är premiär som regissör för henne efter att i flera år varit med i ungdomsgrupperna och tidigare medverkat i Teaterföreningens uppsättningar. Hon har gått teaterprogrammet på PC vilket hon gick för något år sedan. Vid sin sida med årets produktion har Rebecca haft Sara Karlsson som är producent och som tidigare regisserat många uppsättningar som Ovikens Amatörteaterförening tidigare år satt upp.


Övningarna med årets teater har hållit på sedan i april och ensemblem består nästan bara av ungdomar under 20 år. Det avspeglar föreningens satsning på ungdomar. Alla har gjort ett bra jobb med alla repetitoner och slit inför premiären.


Till årets premiär i går söndag kl 13.00 kom 175 betalande som fick njuta av en underhållande och kul föreställning. Ensemblen fick ett bra gensvar från publiken som under en blå himmel med sol fick avnjuta anrättningen och spelplatsen är inte sämre än Arnljotlägden på Frösön med Oviksfjällen som bakgrund.

Ytterligare fyra föreställningar till kommer att ges måndag och tisdag kl 13:00 och 17:00.
Uppsättningen ingår i Oviksveckan som startade igår. 

Mer läsning

Annons