Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prefab Sprout

"Crimson/Red"

(Icebreaker/Border)

Bästa låt: "Billy"

Annons

Prefab Sprouts frontman Paddy McAloon ville inte göra något nytt album men på grund av en klausul i skivbolagskontraktet hade han inget val. Så den syn- och hörselskadade popveteranen steg ofrivilligt in i studion och spelade själv alla instrument som hörs på nya skivan "Crimson/Red".

Med tanke på förutsättningarna är resultatet häpnadsväckande.

"Crimson/Red" innehåller flera poppärlor, som "The best jewel thief in the world" och vackra "Billy". Låtarna är enkla men låtstrukturen komplicerad - därtill är de förgyllda av bitvis strålande textrader. Som i den Faust-inspirerade "Devil came a calling", där djävulen erbjuder världen i utbyte mot Paddys själ och där den sistnämnde tror att han tackar nej – men plötsligt blir osäker.

Att Paddy McAloon spelar alla instrument på skivan gör att soundet stundtals blir lite sterilt, men annars tänker man knappt på att de övriga fyra bandmedlemmarna i Prefab Sprout saknas. Det säger en del.

Karl Dalén/TT