Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prefab Sprout

"Crimson/Red"

(Icebreaker/Border)

Bästa låt: "Billy"

Prefab Sprouts frontman Paddy McAloon ville inte göra något nytt album men på grund av en klausul i skivbolagskontraktet hade han inget val. Så den syn- och hörselskadade popveteranen steg ofrivilligt in i studion och spelade själv alla instrument som hörs på nya skivan "Crimson/Red".

Med tanke på förutsättningarna är resultatet häpnadsväckande.

"Crimson/Red" innehåller flera poppärlor, som "The best jewel thief in the world" och vackra "Billy". Låtarna är enkla men låtstrukturen komplicerad - därtill är de förgyllda av bitvis strålande textrader. Som i den Faust-inspirerade "Devil came a calling", där djävulen erbjuder världen i utbyte mot Paddys själ och där den sistnämnde tror att han tackar nej – men plötsligt blir osäker.

Att Paddy McAloon spelar alla instrument på skivan gör att soundet stundtals blir lite sterilt, men annars tänker man knappt på att de övriga fyra bandmedlemmarna i Prefab Sprout saknas. Det säger en del.

Karl Dalén/TT