Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Praktiken ledde till nytt arbete

Fyrabarnspappan Hurshid Hamazaev är en av dem som har fått ett jobb via Arbetsförmedlingen i Strömsund.

– Jag känner mig friare som människa, säger han.

Han kommer körande i en av kommunens röda lastbilar som är fullproppad med gräsklippare, krattor och diverse verktyg.

Hurshid Hamazaev har tagit en kort paus från vaktmästarejobbet där han just i dag rensar hängrännorna på en förskola i centrala Hammerdal.

– Det är ett roligt jobb för det är olika arbetsuppgifter varje dag, säger han.

Heltidsjobbet har Hurshid Hamazaev fått via tio dagars praktik och fortsatt sommarjobb som förlängts. När LT träffar Hurshid har han just fått veta att han fått förlängning fram till sista januari.

– Jag blev jätteglad för jag trivs här, säger han.

38-årige Hurshid Hamazaev från Uzbekistan kom till Hammerdal i augusti 2011, efter att ha bott i Ivanova utanför Moskva i sex år. Med till Hammerdal följde också Hurshids hustru och tre barn. Familjen har utökats med ytterligare en tredje son, som föddes förra året.

– Jag började läsa på SFI redan hösten 2011. Jag tycker att språket är viktigt och jag bestämde mig att jag måste lära mig det, även om det var svårt i början. Tack vare jobbet lär jag mig mer svenska för varje dag. Mina arbetskamrater brukar rätta mig och det tycker jag är bra, säger Hurshid Hamazaev och ler.