Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Praktgräl mellan Winberg och Siwertsson

Det blir en värmestuga i Östersunds församlings regi i Betelkyrkans lokaler.
Beslutet fattades efter en mer än en och en halv timmes lång, stundtals hetsig, diskussion.
– Christer Siwertsson verkar inte riktigt ha koll på sin roll som förtroendevald, konstaterade Margareta Winberg (S), kyrkorådets ordförande, luttrat efter mötet.

Värmestugan var åter uppe för beslut på söndagskvällen. Det tidigare förslaget att Östersunds församling driver värmestugan i Betelkyrkans lokaler antogs med tillägget att en beräkning som oppositionen – Borgerligt alternativ och Centerpartiet – fördes till handlingarna.

Men beslutet kunde inte fattas förrän efter en lång och hetsig diskussion mellan främst Christer Siwertsson, Borgerligt alternativ, och Margareta Winberg, Socialdemokraterna.

Winberg undrade varför oppositionen från januari till maj varit positiva till värmestuga för att sedan börja vilja ha mer utredning och en arbetsgrupp. Winberg lanserade en egen teori.

– Om man ska lyssna till skvaller från den borgerliga sidan så berodde det på att det var då Siwertsson kom in i bilden, sade Winberg som hävdade att det inte var politikernas roll att detaljstyra. Både hon och partikollegan Linn Berglin undrade om Christer Siwertsson inte litar på församlingens tjänstemän.

– Jag har inga problem med tjänstemännen. Det är er som jag har problem med, replikerade Christer Siwertsson som också tyckte att man hastat fram beslutet om värmestugan.

– Tycker man att åtta månader är att hasta fram. Ja, då är det väl att hasta fram då, kontrade Margareta Winberg med viss syrlighet.

Efter kyrkofullmäktige, som enbart avhandlade frågan om värmestugan, kommenterade både Siwertsson och Winberg debatten.

– Det är en demokratisk församling. Jag respekterar dem (socialdemokraterna) som personer men vi har olika uppfattning. Det har inte varit tydligt tidigare. Nu är det det, sade Siwertsson.

– De (Borgerligt alternativ) har fördröjt beslutet. Och Christer Siwertsson verkar inte riktigt ha koll på sin roll som förtroendevald. Han blandar ihop det med den exekutiva (utförande) rollen, sade Winberg.

Margareta Winberg och Christer Siwertsson toppar båda sina respektive partiers listor inför landstingsfullmäktige och måndag klockan 13.30 har du chans att ställa dem mot väggen på www.ltz.se.