Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Potter: "En eller två fullt friska på bänken"

Visst ljusnar skadeläget, men långsamt.
– I morgon har vi i alla fall en, eller kanske två, spelare på bänken som är fullt friska, säger Graham Potter.

Mot Sirius i onsdags hade ÖFK tre utespelare på bänken – till dagens match tillkommer det några namn.

– Ammar Ahmed kommer vi att vara försiktiga med, men han är nog med på bänken. Emir Smajic vilade vi medvetet i onsdags, han finns också med på bänken, säger Graham Potter.

Som dessutom får tillbaka Douglas Bergqvist efter avstängning.

Tre plus och inga minus sedan i onsdags, då kanske det blir en full avbytarbänk nu då?

– Vi får se ... kanske. Det är inte helt säkert hur vi gör med Robert Hammarstedt, han var egentligen inte redo för spel i onsdags så det kanske är klokt att vila honom nu i stället.

– Men hur som helst kommer vi inte ha fler än en, kanske två, spelare som är friska nog för att spela hela matchen om vi skulle få en tidig skada, säger Potter.

Detta till trots – det finns en i grunden positiv ton i ÖFK-tränarens röst när han snackar om mötet med Landskrona.

– 1–1 var inget dåligt resultat mot Sirius, men är jag har tittat på matchen i efterhand så känns det som att vi är värda minst en poäng.

– Och sen har vi också något bra att bygga på från senaste hemmamatchen, 3–0 mot Varberg.

Där spelade Douglas Bergqvist i en ny roll, framför backlinjen, och där lyckades han bra. Är det den rollen han är aktuell för nu också?

– Det är som du säger, Douglas gjorde en bra insats i den rollen, inte bara defensivt utan han var också delaktig i spelet när vi hade boll och svarade för några fina framspelningar. Och bakom honom har Tomas Peciar och Luka Peric fått i gång ett bra samarbete.

– Men vi tar inte ut något lag förrän på lördag morgon och det enda jag kan säga är att Douglas är med i ekvationen igen.

Hur bedömer du årets Landskrona?

– Det är svårt att göra någon rättvis bedömning av dem hittills, de har ju fått en ganska strulig start på säsongen med mycket utvisningar. Men trots det har de en positiv trend med några bra resultat på slutet, speciellt segern borta mot Degerfors var så klart bra för dem.

– Sen vet vi att killar som Andreas Dahl och Surprise Ralani är farliga.

Kommer du att formera laget på något speciellt sätt för att möta upp Landskronas starka egenskaper?

– Nej, egentligen inte. Vi fokuserar mest på att försöka bygga på den positiva insatsen vi gjorde i senaste hemmamatchen mot Varberg, säger Potter.