Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Potatisomelett med champinjoner och fisk

Potatis är en av de mest prisvärda och pålitliga ingredienserna i köket. Och potatisen är primör två gånger om året. Här en god middagsomelett som är snabblagad om det redan finns kokt fisk och potatis i kylen.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

6 ägg

1 dl ekologisk mjölk

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

140 g bacon

6 kokta potatisar

400 g kokt eller stekt opanerad fisk

200 g stekta champinjoner

1 msk smör

0,5 dl hackad färsk persilja

Citronsås:

2 dl ekologisk gräddfil

rivet skal av en halv citron

1 tsk honung

2 krm salt

1 krm svartpeppar

Så här gör du:

Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Skär eller klipp baconskivorna i små bitar och stek dem knapriga, låt rinna av på hushållspapper. Skiva potatisen och dela fisken i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och häll i smeten. Stek på svag värme, rör några gånger i botten. När omeletten har stelnat i botten men fortfarande är krämig ovanpå, lägg i potatis, bacon, svamp och fisk. Stek tills omeletten är klar och allt är varmt. Blanda gräddfil med citron och honung. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och toppa omeletten med såsen precis innan servering. Receptet kommer från Arla.

Annons