Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Postnord tappade bort Elnas räkningar – sedan spärrades hennes tankkort

Elna Larsson i Åsarna fyllde i och skickade in betalningen för sina räkningar med brev.
Men Postnord slarvade bort brevet – så hon fick både påminnelser och ett spärrat tankkort.
– Man måste kunna lita på Postnord att breven kommer fram, säger Elna Larsson.

Det var i augusti som Elna Larsson i vanlig ordning satte sig ned i köket och betalade sina räkningar. Hon gör det manuellt. Det vill säga fyller i en betalningsorder, stoppar den och avierna i ett kuvert, och går sedan bort till Ski Center och postar brevet.

Men – brevet kom av okänd anledning inte fram till Elna Larssons bank Nordea. Något som direkt fick konsekvenser när Elna skulle tanka på OK – en av de räkningar som hon betalt.

– Jag hade betalt en räkning på 100 kronor för bränsle till gräsklipparen. Men när jag var inne i stan och skulle tanka bilen så fungerade det inte. Det var tur att sonen var med så han kunde använda sitt kort, säger Elna Larsson luttrat.

En förklaring till att kortet inte fungerade – att det var spärrat – fick Elna Larsson när en betalningspåminnelse från OK damp ner i brevlådan.

– Jag ringde och sa: "Jag har ju betalat." Då sa de: "Nej v har inte fått någon inbetalning", berättar Elna.

När hon ringde Nordea – och till slut kom fram efter att ha fått vänta länge i telefonkö – visade det sig att de inte hade fått något brev med betalningsorder.

Därefter blev det för Elna att ringa runt till de olika företag som hon skrivit betalningsorder till – utöver nämnda OK även Bilbolaget och Radiotjänst för att försöka reda ut det hela och få nya avier utan en extra påminnelseavgift.

– Det här är inte första gången det händer heller. Förra året så var jag med om samma sak. Då hade jag 6-7 räkningar som jag skickade, säger Elna Larsson uppgivet.

Hon upplever att hon inte är den enda som har problem med försvunna brev.

– När det var 80-årskalas så var det en kompis som inte fick sin inbjudan. Då är det ju något fel. Det ska vara säkert att skicka brev, säger Elna Larsson.

Det bortslarvade brevet med Elna Larssons räkningar innebär en massa onödigt extraarbete för henne.

– Jag är ändå 86 år och ska ringa runt och sedan bort till Ski center och posta brev igen, säger hon.

I dag flyttas allt mer av samhällets funktioner över till internet.

– Vi som inte har dator. Vi är lite på sidan om, konstaterar Elna Larsson.