Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Postkodlotteriet överraskade vinnare i Tjärnmyrberget

83-åriga Roma Lindström och sex andra vinnare blev glatt överraskade när Postkodlotteriets Magdalena Graaf kom och delade ut fem miljoner.

I onsdags kväll hade de sju invånare från Tjärnmyrberget, en liten by utanför Norråker, samlats på restaurang Utposten i Norråker. De ovetande vinnarna trodde att de skulle delta i en panel för att prata om hur björntätt det är i trakten. I stället lämnade tre av dem restaurangen 454 546 kronor rikare och fyra av dem med 909 092 kronor mer på kontot.
– Stämningen var på topp. Det var en riktig upplevelse som jag ännu inte riktigt fattat men roligt är det, säger Roma Lindström, en av vinnarna till LT.
Den första checken delades ut till henne och vinsten kom som en chock, säger hon.
– Jag hade ingen aning, man är som en fågelholk, säger Roma Lindström och skrattar. Det var en mycket stor check och det första jag kom att tänka på var mina barn. Jag är 83 år och behöver inte så mycket pengar. Jag har fyra barn och de ska få varsin del.
Roma Lindström har bott i Tjärnmyrberget sedan 55 år tillbaka är nöjd med tillvaron och tänker inte ändra livstil, men påpekar att pengarna inte gör saken sämre.
– Det känns så omtumlande visst är det något man gått och önskat sig ibland men att det skulle inträffa är överraskande det tror jag var och en kan förstå, säger Roma Lindström.
Den tredje september kommer avsnittet när de sju invånarna från Tjärnmyrberget överraskas med vinsten visas i TV4:s Postkodmiljonären.