Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Postens besked: Det blir bättre inte sämre

Vissa skulle kunna få utdelning fler dagar, andra kanske kan få hämta posten någon annanstans och vissa får sin post precis som i dag.

Ja hur Posten har tänkt med postutdelningen i Strömsunds kommun vet inte Posten själva i dag.

Hans Bergander är utvecklingschef på Posten i Östersund. Han är fullt medveten om att befolkningen runt Lidsjöberg har farhågor om hur postutdelningen kommer att ske i framtiden. Men tillbakavisar samtidigt uppgifterna om att postutdelningen kan bli försämrad.

– Det kommer snarare bli bättre. Vissa kommer att få post fem dagar i veckan, säger han.

Men vänta här, du säger att alla ska få post. Men är det bara en påhittad oro det här då?

– Det handlar ju om befolkningsutveckling. Vi vill ha en dialog. Vi håller på att titta på en alternativ färdväg.

Hur det egentligen ligger till med Postens framtidsplaner kommer att utvecklas på ett möte under torsdagskvällen i bygdegården Lidsjöberg menar Hans Bergander.

Men om ni gör om färdvägen finns det då inte risk att det finns hushåll som ni inte kommer att åka förbi, som får hämta sin post någon annanstans?

– Alltså, vi kanske kommer att avveckla den entreprenören som vi har i dag som kör ut posten och ha lantbrevbärare i stället och det är klart att folk då undrar hur det kommer att bli.

Vilken väg åker ni i dag när ni delar ut post och vilken väg kommer ni att åka sedan?

– Ja alltså, det är så svårt att förklara. Har du en karta uppe?

Inte just nu.

– Alltså det är så svårt att förklara. Vi kommer att ha ett förutsättningslöst möte så att alla får en acceptabel postutdelning.