Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Posten flyttar till Verksmon

Fängelset blev bara en idé på ett papper. Nu sneglar fler och fler företag på Verksmon. Posten planerar bland annat att bygga efter nyår.

Annons

Det blev inget fängelse i området Verksmon i Torvalla, men kommunens projekteringar i området verkar inte vara helt förgäves.

Flera företag verkar vara intresserade av tomter i området och nu senast är det Posten Nord AB som håller till i Odenskog och som sköter postens logistik- och pakethantering. Deras hyreskontrakt går ut nästa höst och Verksmon verkar vara deras förstahandsval.

Enligt ett underlag från tjänstemännen på kommunens exploateringskontor planerar Posten att köpa två hektar mark på Verksmon med option på ytterligare 1,5 hektar.

Ett antal byggherrar har fått ett förfrågningsunderlag från Posten och senast den 15 november ska de få in anbud på att bygga.

"Posten Nord AB avser att börja bygga under våren 2014 och med anledning av detta måste industrigata, vatten och spillvatten byggas ut i vinter", säger kommunens tjänstemän i skrivelsen till kommunens politiker.

En ny väg genom området beräknas kosta lite drygt sex miljoner kronor, men den kostnaden ska enligt planen täckas av tomtförsäljningar på över elva miljoner kronor.

En ny gata öppnar också möjligheten till fler industritomter i området eller motsvarande sex hektar.

Utbyggnaden av den nya industrigatan gör även att betongstationen i Odenskog kan flytta till området. Mark för betongstationen är redan reserverad (se skissen).

"Ytterligare tre intressenter har varit i kontakt med kommunen och undersöker förutsättningar för att etablera sig i Verksmon", skriver tjänstemännen. Vilka det är, är just nu oklart.