Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positivt skolslut i Ytterhogdal

Nedläggningen av högstadiet i Rätan kan bli ett lyft för skolan i Ytterhogdal.

– Vi har tio elever som är seriöst intresserade att gå här, menar Åke Röjdalen, rektor i Ytterhogdals skola som i går hade skolavslutning.

Det bjöds på sedvanlig skolavslutning för eleverna i Ytterhogdal med omnejd under fredagen. Men kanske var det något mera positiva klanger än vanligt då det de sista åren mycket handlat om att skolan tappar elever. Men det som var ett tråkigt besked för många i Rätan kan bli ett mera glädjande för de som bor i Ytterhogdal.

För chansen är stor att tio elever börjar på högstadiet kommande läsår.

Och det är ett stort lyft för Ytterhogdal som i vissa årskurser har mycket få elever. Bland annat gick det ut bara tre elever från årskurs 9.

– Vi kommer att leva upp och kunna ha en bättre pedagogisk situation på högstadiet och hotet om en nedläggning kan vi kanske skjuta på framtiden, säger Åke Röjdalen som tillsammans med Härjedalens kommun arbetar för att ordna det så praktiskt som möjligt för eleverna från Rätan. Bland annat handlar det om att ordna skolskjutsar den runt fyra mil långa sträckan mellan orterna.

– Men det handlar inte om att vi ska konkurrera, förtydligar Åke Röjdalen.

Även bland elever och föräldrar är tongångarna positiva.

– Det ska bli kul. Vi är ju så lite folk annars, säger Felicia Wesslén som nästa läsår börjar årskurs 8.

– Det är mycket bra. Många av de i Rätan spelar ju fotboll här, berättare en förälder som LT träffa utanför kyrkan.

I övrigt bjöds det på härlig musik och underhållning under årets sista skoldag.