Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positivt i Nälden trots tung förlust

4–2 i baken för Nälden borta mot Härnösand.
– Ändå ett stort lyft jämfört med de senaste matcherna. Det här var en riktig hockeymatch, sa Pär Karlsson coach i Nälden.

Annons
Nälden åkte till Härnösand för att få revansch för den håglösa insatsen hemma i Näskotthallen i början av oktober. Den drabbningen vann Härnösand med behagliga 6–3.
Taktiken för att få med sig alla tre poängen hem till Nälden var att sätta hård press på Härnösands backar och vara aggressiva över hela banan.
"Ta kampen och offra hörntänderna", var ett lite mer dramatiskt men tack och lov bildligt upprop på hemsidan.
Gjorde dina spelare det, Pär?
– Absolut. De gör 2–1 när det står och väger och har sen den där rätta turen att kunna gå ifrån till 3–1 i ett viktigt psykologiskt läge.
1–0 för hemmalaget efter bara 37 sekunder in i den andra perioden. Men Nälden replikerade i powerplay 12 minuter senare efter mål av Andreas Djuse.
Knappa två minuter in i den tredje var det dags för Niklolaos Strantzalis att parkera i utvisningsbåset. Härnösand var inte sena att utnyttja det överläget och förre östersundsspelaren Jonas Brorson kunde pricka in 2–1.
3–1 till Härnösand kom två minuter senare. Men Johan Jönsson tände raskt hoppet igen när han gjorde Näldens andra mål i powerplay strax efter.
– Daniel Öhnstedt hade ett rungande skott i ribban och Andreas Djuse var helt fri med målvakten. Det är inte första gången vi skapar flera jättefina chanser på bortais, men tyvärr så har vi så otroligt svårt att sätta dit pucken. Det var det som var skillnaden mellan oss i kväll, Härnösand tog bra tillvara på sina lägen.
– Men alla killarna ska ha en eloge för bra anfallsspel och i övrigt vårdat spel, slutade en inte allt för nedslagen Karlsson.
Matchfakta
Härnösand-Nälden IF 4–2
(0–0, 1–1, 3–1)
Första perioden:
Skott: 8-4.
Andra perioden: 1–0 (0.37) Mikael Öberg (), 1–1 (13.01) Andreas Djuse (Mikael Zetterberg-Bengtsson, Johan Jönsson) spel fem mot fyra.
Skott: 11–7.
Tredje perioden: 2–1 (2.10) Jonas Brorsson (Mikael Öberg) spel fem mot fyra, 3–1 (3.59) Joakim Sjögren (), 3–2 (5.17) Johan Jönsson (Tommy Lundberg) spel fem mot fyra, 4–2 (19.20) Hampus Wall (Henrik Ericsson) spel fem mot fyra
Skott: 13–10. Totalt: 32–21.
Utvisningar: AIK-Hockey Härnösand 6x2 min, 1x10. Näldens IF 6x2, 1x10
Domare: Joakim Åström, Vännäs
Publik: 127.

Mer läsning

Annons