Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positivt hos kommunen efter justerat krav från Jämtland Basket

Utbyggnaden av Östersunds sporthall kan bli billigare än planerat.

– Jämtland Basket har ändrat sina önskemål. Därför kan vi minska på omfattningen av utbyggnaden, säger Pär Jönsson (m).

Veckans möte i ledningsgruppen för utbyggnaden av Sporthallen kom ett steg vidare. Jämtlands Gymnasieförbund och Jämtland Basket har lämnat sina önskemål, vilket gör att förutsättningarna är klara.

Beskeden innebär att utbyggnaden troligen kommer att bli både mindre i omfattning och billigare i pris.

– Det lutar åt att vi bygger ut hela huset (mot parkeringen och Regementsgatan) och inte bara bygger en del pelare (på ena kanten). I så fall blir det en riktig vägg, säger Pär Jönsson.

Förändringen är gynnsam. Östersunds kommun kan minska på storleken av utbyggnaden – vilket påverkar kostnadsmassan positivt.

– Basketen hade önskemål om sociala ytor, men nu berättar man att man inte har behov av VIP-loger, som ishockeyn och fotbollen. Det räcker med att dessa ytor kan inrymmas i matserveringen.

Totalt innebär det att utbyggnaden minskar med mellan 300 och 600 kvadratmeter. Något som förstås påverkar prislappen positivt.

– Det innebär att vi inte behöver lika många meter av byggnation upp mot Regementsgatan. Vi kommer att kunna spara ett antal miljoner kronor, så det var en ganska positiv ton på mötet, säger Pär Jönsson.

Samtidigt har Jämtlands Gymnasieförbund deklarerat att man klarar sig utan ett utbildningskök. De framtida ansökningarna är helt enkelt för få.

– Det som händer nu är att vi börjar finräkna på bygget. Sedan måste det till ett politiskt beslut.

När det gäller den framtida entrén för nya Sporthallen tror Pär Jönsson att Östersunds kommun behöver tänka till.

– I dag är det ganska grötigt när 1 200 personer ska ut och in ur Sporthallen. Den nya Sporthallen kommer att rymma 2 000 åskådare och då måste det fungera med en tillräckligt stor foajé. Vi behöver se över och diskutera entresituationen