Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positiv jobbrapport för Norrland

Arbetsmarknaden i norr är något svagare men håller i stort samma positiva nivå som under sommaren.

Bakom bedömningen står rekryteringsföretaget Manpower som konstaterar att Norrlands arbetsmarknad ser ut att vara fortsatt relativt aktiv.

Samtliga regioner har lämnat positiva jobbprognoser inför det kommande kvartalet Det ska ses mot bakgrund av att både gruvnäringen och byggbranschen signalerar neddragningar.

I landet går Stockholms- och Uppsalaregionen fortsatt starkt. Västra Götalands och Hallands län uppges stå för en rejäl upphämtning

Sju av tio undersökta branscher lämnar en positiv sysselsättningsprognos. Starkast går, precis som de två senaste kvartalen, finans-, fastighets- och uppdragsverksamhetssektorn. Där är ökningen höga +18 procent.

Även inom de gröna näringarna ökar jobben och transportsektorn ser ut att få upp farten igen. 751 intervjuer har genomförts bland ett representativt urval arbetsgivare.