Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populära sms från Af

Roger Westerlund menar i en insändare med rubriken ”Arbetsboskap i Ström” den 12 november att det förefaller som om man på Arbetsförmedlingen i Strömsund börjat behandla människor som boskap. Bakgrunden till hans undran är att han hört många som fått kallelse via brev och sms. Westerlund påstår vidare att när den kallade infinner sig, så är den som kallat till träff inte på plats.

Arbetsförmedlingen använder i huvudsak brev när vi kallar sökande. Sms-funktionen används som påminnelseservice framförallt till våra yngre sökande. Den är för övrigt mycket uppskattad av dem som får den.

När en sökande kallas för att upprätta handlingsplan bör han/hon träffa sin handläggare i första hand och i de allra flesta fall blir det också så. Handlar kallelsen eller överenskommelsen om att redovisa till exempel sökaktiviteter eller uppföljning av någon annan aktivitet spelar det ingen roll vilken handläggare man redovisar för.

Redovisningen kan dessutom med fördel göras i vår Direktservice. Där noteras varje besök av sökande som vänder sig till vår personal. Uteblir sökande utan vidare från avtalat besök på arbetsförmedlingen blir den sökande avanmäld och får en förfrågan hemskickad. Reagerar inte den sökande på förfrågan blir han/hon avaktualiserad. I förfrågan upplyses om risken med att bli avaktualiserad.

Arbetsförmedlingen i Strömsund arbetar på samma sätt som alla landets arbetsförmedlingar. Ingen arbetsförmedling behandlar människor som boskap.

Peter Frost, Af-chef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel